Κοζάνη: H Π.Ε.Δ για διόδια, ανεργία και πρόσφυγες - OlaDeka

Κοζάνη: H Π.Ε.Δ για διόδια, ανεργία και πρόσφυγες

Αντώνης  Μαυρίδης

Την  αντίθεση  της στα διόδια και στους νέους σταθμούς διοδίων  στην Δυτική Μακεδονία, εκφράζει  η   Περιφερειακή  Ένωση   Δήμων  ,  η  οποία σε συνεδρίαση της – και  εκτός ημερήσιας διάταξης- συζήτησε  τις  τελευταίες εξελίξεις  και τις  αρνητικές  επιπτώσεις  που θα έχει για τους κατοίκους  της  περιοχής.

«Είμαστε κατά των διοδίων, αλλά και όταν τοποθετούνται διόδια, πρέπει  να μπαίνουν σε τέτοιες θέσεις  ώστε να μην επηρεάζεται  η τοπική κοινωνία άμεσα, όπως τώρα», τόνισε  χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος  της  Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων –Π.Ε.Δ- Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας  Γιάννης Βοσκόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, την έντονη αντίθεση  του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Πρεσπών  Παναγιώτης  Πασχαλίδης, σημειώνοντας ότι «η τοποθέτηση διοδίων κοντά στην περιοχή, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τόπου».

Εν τω μεταξύ,  στην  συνεδρίαση  του διοικητικού συμβουλίου  της  Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας, προσδιορίστηκε  να γίνει  το μεσημέρι  της  16ης Ιουνίου, η  δεύτερη -2η– συνάντηση για  την ανεργία  σε σχέση  με τις εξελίξεις  στην ΔΕΗ. Η Αντιπρόεδρος  της  Π.Ε.Δ  Παρασκευή  Βρυζίδου , ανέφερε ότι  στην συνάντηση  θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς  της Περιφέρειας και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάπτυξης  της Περιφέρειας  για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τα νέα προγράμματα των αγροτών και  τις  δυνατότητες που δίνουν  στους νέους ανθρώπους, όπως και η στήριξη των νέων μικρών επαγγελματιών, καθώς και οι αρνητικές εξελίξεις από την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Τα μέλη της διοίκησης  της Π.Ε.Δ,   ενημερώθηκαν  στην Κοζάνη  και  για  την 3η  συνάντηση του προγράμματος  ACCESS   για  τους  πρόσφυγες, η οποία θα γίνει στις  20 και 21 Ιουνίου στην Ελλάδα.   Όπως  επεσήμανε  ο  κ.Βοσκόπουλος  θα  υπάρχει συμμετοχή από την Ελλάδα,  Ιταλία,  Σλοβενία, Ισπανία, Γερμανία και Πολωνία και  εκτός  από την συζήτηση που θα γίνει στην Κοζάνη  στο πλαίσιο του προγράμματος, θα γίνει και περιήγηση σε καταλύματα  της περιοχής  που υπάρχουν πρόσφυγες.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria