Β. Αντωνιάδης: Δεν είμαστε διαχειριστές της μιζέριας, αναμορφώνουμε το Νοσοκομείο Καστοριάς - OlaDeka

Β. Αντωνιάδης: Δεν είμαστε διαχειριστές της μιζέριας, αναμορφώνουμε το Νοσοκομείο Καστοριάς

Δημήτρης Δέλλιος

«Υπάρχει πράγματι ασυμμετρία στις ανάγκες και τους πόρους. Δεν είμαστε όμως διαχειριστές της μιζέριας αλλά θέτουμε τις βάσεις για την αναμόρφωση του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Νομού» δήλωσε ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, όπου παρουσίασε το έργο που έχει γίνει τους τελευταίους 11 μήνες.

Ξεκινώντας ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους και τόνισε: «Στόχος μας παραμένει η αύξηση των συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών, μέσα από την ευαισθητοποίηση, την προβολή της ανθρωπιστικής διάστασης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Στην συνέχεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς παρουσίασε τα έργα που έχουν γίνει τους τελευταίους 11 μήνες ανά τομέα και τμήμα και τόνισε πως η πρόσβαση στο Νοσοκομείο είναι ελεύθερη και η παροχή υπηρεσιών είναι δωρεάν για όλους τους ανασφάλιστους εκτός από ασθενείς που δεν έχουν ΑΜΚΑ και δεν είναι πρόσφυγες.

Παράλληλα δήλωσε πως όταν είχε αναλάβει την θέση του Διοικητή, αυτό που εισέπραττε καθημερινά ήταν η ανησυχία του κόσμου για το Νοσοκομείο, ακόμη και για το για κλείσιμό του ή την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας και σημείωσε «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο πως τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί και το Νοσοκομείο Καστοριάς περνάει σε ανοδική τροχιά».

«Υπάρχει πράγματι ασυμμετρία στις ανάγκες και τους πόρους. Δεν είμαστε όμως διαχειριστές της μιζέριας αλλά θέτουμε τις βάσεις για την αναμόρφωση του Νοσοκομείου Καστοριάς με τον απαιτούμενο σχεδιασμό και τις κατάλληλες παρεμβάσεις με βάση την αρχή της ισότητας, της καθολικότητας και της διαφάνειας. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Νομού Καστοριάς, μέσα από την συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, και καθημερινά χτίζεται σχέση συμμαχίας, συνεργασίας και συντονισμένης δράσης με όλους τους φορείς και τους πολίτες. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην πληροφόρηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προστασίας από επιδημίες ή άλλες μορφές ασθενειών, και διατίθενται όλοι οι υπάλληλοι που ζητούνται για προγράμματα σε σχολεία, όπως η Διατροφολόγος, η Ψυχολόγος κα» είπε κλείνοντας την παρουσίαση του έργου που έχει γίνει έως τώρα.

Πηγή

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria