Αντιδράσεων συνέχεια για τους 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία - OlaDeka

Αντιδράσεων συνέχεια για τους 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία

Σήμερα υπάρχουν οχτώ σταθμοί διοδίων – Για «αναπτυξιακή ταφόπλακα» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Δε λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις για τους 30 νέους (είναι συνολικά 18 μετωπικοί και 20 πλευρικοί) σταθμούς διοδίων που αποφάσισε η κυβέρνηση για την Εγνατία Οδό. Σήμερα υπάρχουν οχτώ σταθμοί διοδίων. Οι νέοι σταθμοί θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος διέλευσης, ειδικά για τους περιοίκους.
Για «αναπτυξιακή ταφόπλακα» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλείται σύσκεψη των τεσσάρων Περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας.. «Η απόφαση της κυβέρνησης και της Εγνατία Οδός ΑΕ είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη αποτελεί αναπτυξιακή ταφόπλακα όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα, καθώς ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας είναι ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.
«Η λειτουργία 18 μετωπικών και 20 πλευρικών διοδίων είναι αντιαναπτυξιακή, καθώς οι επιπτώσεις της στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία θα είναι δραματικές. Η Εγνατία Οδός με τους κάθετους άξονές της αποτελούν τη βασική δίοδο για τις εξαγωγές μας, οι οποίες θα επιβαρυνθούν σημαντικά.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria