Λαϊκή Συσπείρωση για την ίδρυση μουσικού σχολείου στην Καστοριά - OlaDeka

Λαϊκή Συσπείρωση για την ίδρυση μουσικού σχολείου στην Καστοριά

Η πλειοψηφία εδώ και ενάμιση χρόνο έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο δύο φορές προς συζήτηση, την υποβολή πρότασης του δήμου μας για την ίδρυση μουσικού σχολείου, με έδρα την κοινότητα Βογατσικού.

Η υπόθεσης της ίδρυσης ενός σχολείου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την υποβαθμίσουμε σε αφορμή για μικροπολιτικά παιχνίδια και είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκαλύπτονται τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, εγείροντας έριδες ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες.

Με αυτό το σκεπτικό και εξαιτίας πρόσφατης ερώτησης στη βουλή, της βουλευτίνας της ΝΔ, με θέμα την ίδρυση μουσικού σχολείου στην Καστοριά, απευθύναμε ερώτημα προς τη διοίκηση του δήμου -ΔΣ της2ας Ιουνίου 2017- αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να ευοδώσει η πρόσφατα επικαιροποιημένη πρόταση της πλειοψηφίας, για την υποβολή της υποψηφιότητας του δήμου μας προς το υπουργείο.

Μια πρόταση η οποία επανειλημμένως παρουσιάστηκε ως η πλέον ολοκληρωμένη και εγκαίρως υποβληθείσα.

Η απάντηση που πήραμε, μας διαβεβαίωνε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αξιολογηθεί με αξιώσεις η πρόταση και μάλιστα στο φετινό φάκελο είχε συμπεριληφθεί η δυνατότητα, να αξιοποιηθούν και οι δημοτικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στο Βογατσικό, ως ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ερωτηματικά προκαλεί η αλληλουχία των ανακοινώσεων εκ μέρους του δημάρχου χθες (16/6/17) μία μέρα μετά την συνάντηση του με τον υπουργό παιδείας, παρουσία μάλιστα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση η “επιτυχημένη από κάθε άποψη συνάντηση” κατέληξε σε ευχολόγια για συνέχιση της συνεργασίας! Ενώ αποκαλύπτεται πως η υπόθεση της υποψηφιότητας, ήταν άγνωστη στον αρμόδιο υπουργό και γίνεται ξεκάθαρο πως για άλλη μία χρονιά θα έπεφτε στο κενό, κατόπιν ακολούθησε η δεύτερη με το κάλεσμα για συζήτηση στην τοπική κοινότητα Βογατσικού.

Όλα αυτά ενώ οι εγγραφές-εξετάσεις στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, είναι εδώ και καιρό προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 19 με 22 Ιουνίου και σήμερα μαθαίνουμε πως υπάρχει υπουργική απόφαση από τις 29 Μαϊου για την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη της Καστοριάς.

Με δεδομένο πως η απόφαση είναι γνωστοποιημένη εδώ και δύο εβδομάδες, είναι απορίας άξιο το που αποσκοπούσε η συγκεκριμένη συνάντηση και τι νόημα είχαν οι θριαμβολογίες στην ανακοίνωση για αυτήν;

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η “πολιτική” των διαδρόμων και των παραγόντων πάντα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τις κοινωνίες και πάντα θα στέκονται κοντόφθαλμα στα προβλήματα που υποτίθεται θεραπεύουν. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και στα θέματα παιδείας προτάσσονται λογικές ανταλλαγμάτων.

Στη σημερινή πολιτική συγκυρία η αξιοπιστία δέχεται ισχυρά πλήγματα και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.

Καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να αγκαλιάσουν το νέο σχολείο όπου και αν αυτό ιδρυθεί και ενωμένοι να δώσουμε μάχες στα πραγματικά προβλήματα του λαού, ενάντια στην ληστεία των διοδίων που όλο και πληθαίνουν στην περιοχή μας και στις πολεμικές ετοιμασίες στις οποίες εμπλέκουν τους λαούς και βάζουν πλάτη οι κυβερνήσεις ερήμην τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους Ορεστικού

Με εκτίμηση
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria