Το Κατάρ θα εισάγει 4.000 αγελάδες με 60 πτήσεις για να έχει φρέσκο γάλα

Αερογέφυρα σωτηρίας στο Κατάρ με… 4.000 αγελάδες

Αρχική » Κόσμος » Το Κατάρ θα εισάγει 4.000 αγελάδες με 60 πτήσεις για να έχει φρέσκο γάλα

Η σύγκρουση του Κατάρ με τους γείτονές του έχει διακόψει το εμπόριο, έχει χωρίσει οικογένειες και απειλεί μακροχρόνιες γεωπολιτικές συμμαχίες. Επιπλέον, ώθησε έναν Καταριανό επιχειρηματία να στείλει στη χώρα αεροπορικώς 4.000 αγελάδες, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε η κατάρρευση στην προσφορά φρέσκου γάλακτος.

Θα χρειαστούν μέχρι και 60 πτήσεις της Qatar Airways για να φτάσουν οι αγελάδες, 590 κιλά η καθεμία, που αγόρασε ο Moutaz Al Khayyat, πρόεδρος της Power International Holding, από την Αυστραλία και από τις ΗΠΑ.

«Είναι καιρός να δουλέψουμε για το Κατάρ», τόνισε.

Η απομόνωση της χώρας από μια σειρά αραβικές χώρες που την κατηγορούν πως στηρίζει ισλαμιστές μαχητές, έχει αναγκάσει την πλουσιότερη χώρα του κόσμου σε όρους κατά κεφαλήν εισοδήματος να ανοίξει νέες εμπορικές οδούς για να εισάγει τρόφιμα, οικοδομικά υλικά και εξοπλισμό για τη βιομηχανία φυσικού αερίου. Η κεντρική τράπεζα έχει τονίσει πως οι εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές λειτουργούν κανονικά.

Τουρκικά γαλακτοκομικά προϊόντα στέλνονται στη χώρα με αεροπλάνα, όπως και ιρανικά φρούτα και λαχανικά. «Τρέχει», παράλληλα, και μια καμπάνια για αγορά εγχώριων φρέσκων προϊόντων: σημαίες του Κατάρ έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε γαλακτοκομικά προϊόντα στα καταστήματα, ενώ πινακίδες αναφέρουν: «Μαζί για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων».

«Είναι μήνυμα ανυπακοής, πως δεν χρειαζόμαστε άλλους», εξήγησε η Umm Issa, κυβερνητική υπάλληλος. «Η κυβέρνησή μας έχει διασφαλίσει πως δεν θα έχουμε ελλείψεις και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Δεν φοβόμαστε. Κανείς δεν θα πεθάνει από την πείνα», υποστήριξε.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια