Reuters: Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να «διχάζει» τους δανειστές - OlaDeka

Reuters: Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να «διχάζει» τους δανειστές

Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να «διχάζει» τους δανειστές της χώρας, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, παρακολουθώντας στενά τις διαφωνίες που εντοπίζονται μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, το ΔΝΤ επιμένει στις αξιώσεις του για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εδώ και τώρα, με τους Ευρωπαίους να μην υιοθετούν την ίδια στάση.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις – που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη – «υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Τα τεχνικά κλιμάκια λόγω και του μεγέθους των διαφορών θα ήταν απίθανο να μπορέσουν αν βρουν τη λύση. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί από τα ανώτερα κλιμάκια».

Πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις δήλωσε στο Reuters πως «το ΔΝΤ επιθυμεί προκαταβολικά τη μέγιστη δυνατή δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με την άλλη πλευρά (ομάδα ευρωπαϊκών χωρών με κυρίαρχη τη Γερμανία) να επιθυμεί αυτή η δέσμευση να γίνει στα μέσα του 2018, όταν το τρέχον πρόγραμμα τελειώσει».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria