ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Δείτε τι είπαν για την επερχόμενη 42η έκθεση γούνας Καστοριάς που διοργανώνει ο σύνδεσμος γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Γιάννης Κορεντσίδης, Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος της εταιρίας του εκθετηρίου κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριά κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής:

Πόλος έλξης εκατοντάδων εμπορικών επισκεπτών από 40 χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι δεν αποκλείεται και να μετουσιώσουν το αρχικό τους ενδιαφέρον σε επιχειρηματικές συνεργασίες προς όφελος των Ελλήνων γουναράδων της Καστοριάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, αναμένεται να αποτελέσει η 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 4-7 Μαϊου.

Η 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση βρίσκονται στην τελική ευθεία, όπως διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων της έκθεσης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Αμφότεροι υπογράμμισαν τη βαρύνουσα σημασία της φετινής έκθεσης, που συμπίπτει με την αρχή του τέλους της κρίσης – όπως όλα δείχνουν – που έπληξε τον κλάδο της γούνας τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

«Πρόκειται για μία έκθεση που έχει καλύψει στο 100% τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναμένεται από τις πύλες της να περάσουν εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες, από 40 περίπου χώρες του εξωτερικού. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους εκθέτες, αλλά και τους επισκέπτες μας, κάποιοι εκ των οποίων θα καταφθάσουν με τις δύο αεροπορικές πτήσεις charter που έχουμε προγραμματίσει από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ αύριο το βράδυ θα καταφθάσει και η επιχειρηματική 20μελής αποστολή από την Κορέα», τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Ιωάννης Κορεντσίδης.

Ευχαριστώντας τους φορείς για την υποστήριξή τους στη φετινή διοργάνωση, ο κ. Κορεντσίδης σημείωσε πως η συνδιοργάνωση της έκθεσης με τη ΔΕΘ-Helexpo, θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον καταξιωμένο θεσμό της έκθεσης, που φέτος έχει ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Καστοριάς.

Τη στρατηγική απόφαση της ΔΕΘ-Helexpo, να υποστηρίξει την έκθεση γούνας της Καστοριάς σε βάθος χρόνου, επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα, Αναστάσιος Τζήκας. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μία έκθεση με πολλές προοπτικές, «γιατί θεωρούμε ότι η γούνα είναι εθνικό προϊόν της Ελλάδας, και με αυτή την ιδιότητα νομίζουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο». Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σύσσωμο το επιτελείο του εκθεσιακού φορέα, θα δώσει το «παρών» την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Την ελπίδα του ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι η δυνατότερη και η καλύτερη από όλες τις αντίστοιχες που διεξήχθησαν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της γούνας, με πολύ καλά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντας γουνοποιούς, αλλά και γι’ όλους τους κλάδους που εμπλέκονται με τον τουρισμό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Μονοπρόσωπης ΑΕ, Ιορδάνης Μιχαηλίδης: «Εχουμε εξασφαλίσει την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητά της, γεγονός που θα έχει οφέλη για όλη την περιοχή» δήλωσε σχετικά.

Την πεποίθησή του ότι η έκθεση θα γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία, εξέφρασε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου, τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στην ΔΕΘ-HELEXPO, γι’ αυτό που διαφαίνεται ότι θα γίνει στην Καστοριά τις επόμενες ημέρες. Αυτή η έκθεση θα είναι μοναδική». Αναφερόμενος, τέλος, στα θέματα των πτήσεων, ο κ. Αδαμόπουλος δεσμεύθηκε να προχωρήσουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς.

Την υποστήριξή του στον θεσμό της έκθεσης, αλλά και την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του γκαλά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, «γεγονός που καταδεικνύει ότι η έννοια της γουνοποιίας είναι ταυτόσημη με την έννοια της Καστοριάς και σε άμεση συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό», εξέφρασε ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής.

Τονίζεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ το Fashion Gala της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 4 /5 στις 18:30, στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την Πλατεία Ντολτσό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria