Π.Ο.Ε. Η αλλαζονεία της άδειας καρέκλας προκαλεί και τορπιλίζει την ενότητα του Ποντιακού χώρου - OlaDeka

Π.Ο.Ε. Η αλλαζονεία της άδειας καρέκλας προκαλεί και τορπιλίζει την ενότητα του Ποντιακού χώρου

Του Θράσου Ευτυχίδη

Διάβασα πριν λίγες μέρες την απόφαση της Παρχαριδικής … συγγνώμη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), για άλλη μια φορά να πει όχι στη συνδιοργάνωση κοινής εκδήλωσης με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες του Ελληνικού χώρου για τη 19η Μαίου Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Για να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή δε θεωρώ ότι το σύνολο των Ποντίων μελών της ΠΟΕ είπε ΟΧΙ σε κοινή εκδήλωση. Είναι μία κατάπτυστη απόφαση 9 μόλις ατόμων.

Διάβασα και το σκεπτικό της απόφασης των 9, όπως αυτό παρουσιάσθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ». Μνημείο Αλλαζονείας και αμετροέπειας χωρίς υπερβολή. Θέμα αριθμητικής υπεροχής η μνήμη. Θέμα πρωτείων και καρέκλας. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό,

« …η ΠΟΕ δημιουργήθηκε ως αντίδραση στο τότε καθεστώς στον ποντιακό χώρο, οπότε δεν γίνεται τώρα να ταυτιστεί μαζί του, καθώς και το ότι η ΠΟΕ εκφράζει σήμερα το 80%-90% του ποντιακού χώρου, οπότε με βάση αυτό η ενότητα έχει επιτευχθεί.»

Δεν καταδέχονται οι μόνιμοι επαγγελματίες καθεστωτικοί Ποντιοπατέρες να ταυτιστούν με την Π.Ο.Π.Σ. που από το τότε έχει ανανεώσει κατά 99% το Διοικητικό της Συμβούλιο και τα όργανά της.

Για ποιό ΤΟΤΕ και ποιο Τανιμαδισμό κάνουν λόγο αυτοί που ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι κλώνοι τους, στις ίδιες καρέκλες από το ΤΟΤΕ; Αυτοί που άλλαξαν το καταστατικό τους για να δώσουν μια επιπλέον θητεία στον του ΤΟΤΕ ηγέτη τους; Αυτοί που συντηρούν την ανύπαρκτη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. για να έχει ρόλο και καρέκλα ο του ΤΟΤΕ ηγέτης τους;

Και άντε καλά η Π.Ο.Π.Σ. δεν τους αρέσει, η Ομοσπονδία Παλλινοστούντων τι έχει; Απλά δεν έχει σύμφωνα με την ΠΟΕ το δικαίωμα να υπάρχει, γιατί η λογική της λέει ότι  Ενότητα σημαίνει η διάλυσή της και η υποβολή αιτήσεων μέλους στην ΠΟΕ. Άλλωστε οι Παλλινοστούντες είναι καλοί μόνο για να παίρνουμε κανά πρόγραμμα στήριξής τους … υπάρχουν σαφείς καταγγελίες για τις 250.000 € χωρίς να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις.

Εκπροσωπούν λένε οι 9 γιατί 7 διαφοροποιήθηκαν, το 80-90% του Ποντιακού χώρου. Ο Ποντιακός χώρος το γνωρίζει;

Γνωρίζει και συμφωνεί για παράδειγμα αυτό το 80-90 (υποθετικά και στο μυαλό τους πάντα) %, με το προσκύνημα στο Μαρινάκη; το γνωστό Μαρινάκη του Ολυμπιακού !!! Ετοιμάζονταν να πάνε στο Βρεταννικό Κοινοβούλιο (καλώς) και έψαχναν οικονομική ενίσχυση. Προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ο Ιβάν Σαββίδης αλλά αρνήθηκαν λέει γιατί «δεν ήξεραν κατά πόσο ήταν καθαρά τα χρήματά του!!!».  Πήραν λοιπόν δέκα «πεντακάθαρα» χιλιάρικα του Μαρινάκη (του γνωστού ξαναλέω .. του «απόγονου του Υψηλάντη»). Επέλεξαν να το κάνουν αυτό ως πράξη αλληλεγγύης την περίοδο που ο επίσημος Ολυμπιακός έκανε λυσσασμένες επιθέσεις με χαρακτηρισμούς όπως «ρώσος και ρωσοπόντιος» στον Ιβάν. Άντε και στον Αλαφούζο τώρα, να σας παίξει και ο ΣΚΑΙ…

Γνωρίζει και αποδέχεται το υποθετικό 80-90% γιατί αποχώρησαν όλες οι Ομοσπονδίες του εξωτερικού από τη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.;

Συμφωνεί αυτό το ανύπαρκτο 80-90% με το παραλύρημα ορισμένων στο λεγόμενο και έκτακτο συνέδριο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.; Μέχρι για ξανθό γένος ακούσαμε από σύνεδρο από την Καστοριά!!!

Γνωρίζει αυτό το 80-90% ότι η ηγετική ομάδα της ΠΟΕ, οι 9 και οι προκάτοχοι τους, είναι οι μόνιμοι αρνητές της όποιας κίνησης ενότητας έχει γίνει μέχρι σήμερα;

Γνωρίζει και συμφωνεί αυτό το 80-90% για τη μη συμμετοχή της νεολαίας της ΠΟΕ στο μοναδικό εν λειτουργία Παγκόσμιο όργανο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

Συμφωνεί ο Ποντιακός χώρος με την ανυπαρξία του σε όλα τα επίπεδα; Ως πότε;

Συμφωνεί ο Ποντιακός Χώρος με την «εκούσια» αποχώρηση – παραίτηση του πρώην Προέδρου της ΠΟΕ Φαχαντίδη και γνωρίζει γιατί αποχώρησε; Έχουν όλοι αυτοί διαβάσει τις επιστολές αποχώρησης στελεχών της;

Για ποια ενότητα που επιτέυχθηκε κάνουν λόγω οι 9;

Ακόμη και τώρα ας καθήσουν και ας σκεφθούν τι κάνουν; Αν αδυνατούν να σεβαστούν τους εαυτούς τους, ας σεβαστούν τη μνήμη και την ιστορία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χώρια.

Ας σκεφτούν πραγματικά; Γιατί δημιούργησαν την ΠΟΕ, και που την έφεραν.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ δεν είναι ζήτημα αριθμητικών συσχετισμών. Δεν έχει σχέση με ποσοστώσεις στα όργανα. Δεν είναι ζήτημα προβολής.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι συστατικό απαραίτητο στον αγώνα για δικαίωση. Στον αγώνα για ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Πότε θα μάθουμε επιτέλους;

Είναι σκληρό αυτό που έγραψε η ΠΟΠΣ στην ανοιχτή επιστολή της, αλλά είναι η αλήθεια …

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες, αλλά αισθάνομαι ΝΤΡΟΠΗ … τίποτε άλλο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria