Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς - OlaDeka

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που διοργανώνει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, και προσκαλεί:
Στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα/ θεματική περιήγηση με τίτλο «Παρατηρούμε και ερμηνεύουμε την παράσταση  του οσίου Σισώη μπροστά στον τάφο» στο Παρεκκλήσι Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά στις 25 και 26 Μαΐου, ώρες 10:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.
Η δράση απευθύνεται σε  μαθητές  Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού και υλοποιείται σε μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με αιωνόβια πλατάνια στην όχθη της λίμνης. Επίκεντρο της βιωματικής εκπαιδευτικής δράσης είναι η παράσταση του οσίου Σισώη μπροστά στον τάφο στην εξωτερική παρειά του δυτικού τοίχου του ναού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση, συζήτηση και ερμηνεία της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας παράστασης του οσίου Σισώη μπροστά στον τάφο και μία εικαστική δραστηριότητα/ παιχνίδι. Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία με το σημαντικό αυτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, καθώς θα δοθεί βαρύτητα  στην άμεση σύνδεση του μνημείου με το φυσικό περιβάλλον.

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση

Υπεύθυνοι δράσης: Χαρά Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγος & Αμαλία Γκιμουρτζίνα, συντηρήτρια έργων τέχνης

Τηλ. επικοινωνίας: 24670 88 200

prasines-politistikes-diadromes

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria