Καστοριά - Απολογισμός Δράσης 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού ποίησης, λογοτεχνίας, παραμυθιού και θεατρικού κειμένου - OlaDeka

Καστοριά – Απολογισμός Δράσης 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού ποίησης, λογοτεχνίας, παραμυθιού και θεατρικού κειμένου

18 Μαΐου 2017

Απολογισμός Δράσης 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού ποίησης, λογοτεχνίας, παραμυθιού και θεατρικού κειμένου των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που προγραμμάτισε το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς, την Πέμπτη 18.05.2017 στο Δημοτικό Μέγαρο, με την συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καστοριάς, καθώς και, των εκπαιδευτικών τους, με σκοπό την απονομή των βραβείων:

  • Για το Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου και τους μαθητές της Δ’ Τάξης, Fjorald Hida, Κoikou Alex, Γαλάνη Κωνσταντίνο, Ιβανούδη Αικατερίνη, Μητσόπουλο Γιώργο, Μισιρλή Ιωάννα, Μπουρλή Αθανασία, Μπουρλή Στέλλα, Πατρωνίδη Ανέστη, Πετκανά Αναστασία, Σαββουλίδου Ευαγγελία, Σούλκο Άγγελο, Τζάνα Κατερίνα, Τζέλη Πέτρο, Τριανταφύλλου Γιώργο, Βακόπουλο Δημήτριο, Τσαϊρίδη Συμεών, Χριστίδου Ελπινίκη με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κα. Ευθυμιάδου Σόνια & κα. Νικολή Σοφία κερδίζουν το βραβείο για την «Συμβολή στην Αλλαγή Στάσεων και Απόψεων» με το ποίημα “Στον μυστικό μου φίλο”
  • Για το Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού και τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, Αγγελή Κωνσταντίνα, Ελαιοπούλου Αργυρω, Θεοχάρη Χρυσάνθη, Πόπη Χρήστο, Τσιφλικιώτη Κωνσταντίνο, Χατζημιχαηλίδη Δημήτρη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Κοσμά Παναγιώτα  κερδίζουν το βραβείο για το «Μαθησιακό Αποτέλεσμα και την Παιδαγωγική Αξία» με το ποίημα “Δίψα για Ζωή! ”.
  • Για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και τους μαθητές της Δ1’ Τάξης,  Αναστασίου Πολυχρονία, Βλαχάβα Θωμαή, Ζέζου Νεφέλη, Ιωαννίδου Σεμέλη, Κύρκου Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνου Μαρία, Μιχαλιά Ιωάννα, Ντίνα Στυλιανή, Παραρά Ζωή με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Αντωνίου, συντονίστρια του προγράμματος «Γινόμαστε Φίλοι» και τις κα. Μπασακύρου Ζωή, δασκάλα του Δ1, και την κα. Νικολακοπούλου Νεφέλη, δασκάλα του Ειδικού Δημοτικού κερδίζουν το βραβείο για το «Περιεχόμενο, την Πρωτοτυπία και τη Δημιουργικότητα του Έργου» με το παραμύθι «Ο Ντίνος ο πιγκουίνος και οι περιπέτειες του …».
  • Για το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς και τους μαθητές της Γ’ Τάξης, Ασνάης Σπύρος, Γιαλούρη Δέσποινα, Μπέντου Ελπίδα, Μωυσίδου Ιωάννα και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ταμήλια Αλέξανδρο κερδίζουν το βραβείο για την «Εφαρμογή στην Σύσφιξη των Σχέσεων Μαθητών με και χωρίς Δ.Α.Φ.» με το διήγημα «Αγάπη: Ένα ιδιαίτερο και χαρισματικό κορίτσι»”.
  • Για το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς και τους μαθητές της Γ’ Τάξης, Αλχασίδου Αγνή, Κωνσταντίνου Φρειδερίκη, Πίπλιου Θεοφανία, Ράλλη Αλεξάνδρα και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ταμήλια Αλέξανδρο κερδίζουν το βραβείο για το «Μαθησιακό Αποτέλεσμα και την Παιδαγωγική Αξία» με το διήγημα  «Κρατήσου∙ ο πόνος τελειώνει…».
  • Για το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς και τους μαθητές της Β’ Τάξης, Βοϊδοτίδη Στάθη, Ήργη Βαγγέλη, Καλαπούτη Αντώνη και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ταμήλια Αλέξανδρο κερδίζουν το βραβείο στην «Περιεχόμενο, την Πρωτοτυπία και τη Δημιουργικότητα του Έργου» με το ποίημα  «Γλώσσα της ψυχής».
  • Για το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς και τους μαθητές της Β’ Τάξης, Βάσκου Μαριθέα, Γουρδομιχάλη Βιβή, Κοκκαλένιου Ειρήνη, Κοκκαλένιου Ευστρατία,  και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ταμήλια Αλέξανδρο κερδίζουν το βραβείο για την «Συμβολή στην Αλλαγή Στάσεων και Απόψεων» με το ποίημα  «Δεν είναι εύκολο…»”.

Όλα τα έργα μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα διαβάσετε εδώ.

Κύριος σκοπός του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, με άμεσο στόχο την αποδοχή.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός βοήθησε τους μαθητές που συμμετείχαν, στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την διεξαγωγή μίας έρευνας, στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, καθώς επίσης, στην προώθηση του έργου και της δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών, ως κύριο μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας, σε θέματα που αφορούν στη ζωή των παιδιών με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού στη χώρα μας.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης είχε η Διεπιστημονική Επιτροπή που αποτελούνταν από τους:

  • κα. Καζταρίδου Αλίκη, Εκπρόσωπος Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • κα. Τέγου Στέλλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • κα. Πατρώνου Παπατέρπου Χρυσούλα, συγγραφέας και εθελόντρια της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
  • κ. Αριστοτέλους Αναστάσιος, Μέλος Δ.Σ. Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς
  • κα. Κωτσοπούλου Σοφία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την δράση και τους κ. Κωσταντόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, κ. Μασλάρη Γεώργιο, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και όλη την Διεπιστημονική Επιτροπή, τους φίλους και τους εθελοντές της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς για την στήριξή τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria