Δεν πάει η Λαγκάρντ στο Eurogroup - OlaDeka

Δεν πάει η Λαγκάρντ στο Eurogroup

Χωρίς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Τι σημαίνει αυτό για τη δυνατότητα συνολικής συμφωνίας

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες

Χωρίς την παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ θα πραγματοποιηθεί το αποψινό Eurogroup στις Βρυξέλλες. Παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου, η επικεφαλής του Ταμείου δεν θα έρθει τελικά -το ΔΝΤ θα εκπροσωπήσει ο υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Πολ Τόμσεν.

Η απουσία της Κ.Λαγκάρντ προμηνύει ότι δεν θα υπάρχει τελική συμφωνία σήμερα; Δεν μπορεί να είναι το απόλυτο κριτήριο, αλλά οι πιθανότητες λιγοστεύουν… Σίγουρα πάντως, το επιτελείο του Ταμείου θα είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί της όσο κρατήσει η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωναν ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας Μακρόν- Τσίπρα βρέθηκε το σημερινό Eurogroup. “Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία”, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα εν τω μεταξύ βέβαιος ότι θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, σημείωσε όμως ότι η χώρα μας θα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές βήμα – βήμα και πως η ελληνική οικονομία ακόμα δεν είναι ανταγωνιστική.

Oι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τη συνάντηση Σόιμπλε με τον νέο Γάλλο ομόλογό του, Bruno Le Maire.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria