«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας! Σάββατο 27 Μαΐου και Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Αρχική » Ελλάδα » «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας! Σάββατο 27 Μαΐου και Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προτάσεων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις `ανοιχτές πόρτες` των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν πάνω από 10.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο!

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού.
Το οινόφιλο κοινό αντίστοιχα, αναμένει  το γεγονός και προγραμματίζει για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή του σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Tsantali – Αμπελώνας Ραψάνης
– Κτήμα Κατσαρού

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Κατώγι Αβέρωφ
– Κτήμα Γκλίναβος
– Zoinos Winery

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Κτήμα Βογιατζή
– Κτήμα Δύο Φίλοι
– Κτήμα Στεργίου
– Κτήμα Άλφα

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Μπουτάρη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κυρ-Γιάννη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κτήμα Φουντή
– ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
– Κτήμα Χατζηβαρύτη

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Κεχρής
– Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Κτήμα Πόρτο Καρράς
– Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
– Κτήμα Βιβλία Χώρα
– Κτήμα Τέχνη Οίνου
– Κτήμα Παυλίδης

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη.

Anoixtes_portes_GR_afisa_2017 ANOIXTES-PORTES OpenDoors_Poster OpenDoors17_INFO_1 OpenDoors17_INFO_2 photo-contest

 

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις από τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr

 

 

Bring Your Own Bottle ή αλλιώς … φέρτε το κρασί σας από το οινοποιείο που θα επισκεφθείτε!

 

Αγοράστε το κρασί σας από το οινοποιείο ή τα οινοποιεία που αναφέρονται παρακάτω και συνοδεύστε το γεύμα σας στα εστιατόρια που σας προτείνουν.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη στο εστιατόριο της απόδειξης αγοράς του κρασιού από το οινοποιείο.

 

 

 

Το Κατώγι Αβέρωφ προτείνει στο Μέτσοβο τα εστιατόρια:

–          Ο Γαλαξίας (τ. 26560 41202)

–          Το Τζάκι (τ. 26560 42702)

–          Grand Forest Metsovo (εστιατόριο τ. 2656 300500)

Corkage fee 5€ (κόστος σερβιρίσματος) ή επιλογή κρασιών Κατώγι Αβέρωφ από το εστιατόριο στην αντίστοιχη τιμή (τιμή οινοποιείου συν 5€).

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 26560 31490  Εmail: [email protected]

 

Το Κτήμα Βογιατζή προτείνει στον Βελβεντό:

–           την εξοχική ταβέρνα Ρέμβη (τ. 24640 31473)

–           το μεζεδοπωλείο Εν Βελβεντώ (τ. 24640 32636)

 

Το Κτήμα Άλφα προτείνει τα εστιατόρια στην περιοχή του:

–           Κοντοσώρος στο Ξινό Νερό Φλώρινας (τ. 23860 81256)

–           Θωμάς στο Σκλήθρο Φλώρινας (τ. 23860 31206)

–           Ναουμίδης στον Άγιο Παντελεήμονα, στην περιοχή Αμυνταίου (τ. 23860        61238)

 

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη προτείνει στην περιοχή της Νάουσας τα εστιατόρια:

–           Οινομαγειρέματα (τ. 23320 23576)

–           Παραδοσιακό (τ. 23320 29132)

–           Ρακοκάζανο (τ. 23320 48362)

–           Σπονδή (τ. 23320 22233)

–           Στου Θωμά (τ. 23320 24010)

–           Τέσσερις Εποχές (τ. 23320 26221)

–           Χάραμα (τ. 23320 21125)

–           Ψάθα (τ. 23320 28260)

 

Το Κτήμα Γεροβασιλείου προτείνει … Κρασί από «σπίτι»…Γεροβασιλείου: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες της Επανομής με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα!

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας με τα hastags

 

#opendoorsphoto17 και #wineroadsngr17

Οι επισκέπτες των οινοποιείων στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, μπορούν να συμμετέχουν στον «Διαγωνισμό Φωτογραφίας στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και να κερδίσουν εκλεκτούς οίνους, εφόσον στις αναρτήσεις των φωτογραφιών τους στο facebook και στο instagram συμπεριλάβουν τα hastags  #opendoorsphoto17 και wineroadsngr17.

 

Οι 6 πρώτοι που θα έχουν τα περισσότερα LIKE θα είναι οι νικητές!

 

Οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν από 6 φιάλες Οίνους Βορείου Ελλάδος, ενώ οι τρεις επόμενοι από 3 φιάλες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr καθώς και στη σελίδα www.facebook.com/winesofnorthgreece

 

Το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμπεριλαμβάνει, εκτός από τα επισκέψιμα οινοποιεία, προτάσεις για διαμονή, εστίαση, αγορές παραδοσιακών προϊόντων και πλήθος πληροφοριών και άλλων δραστηριοτήτων.

 

Για την ενημέρωσή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.wineroads.gr

 

Προγραμματίστε το σαββατοκύριακο στις 27 & 89 Μαΐου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα οινοποιεία, τις οινικές διαδρομές και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων), για τις διανυκτερεύσεις, τα γεύματα και τις αγορές σας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr, στο www.facebook.com/winesofnorthgreece ή να επικοινωνήσετε: τ. 2310 281617, e. [email protected]

 

 

 

 

Προς τους δημοσιογράφους και ΜΜΕ

 

Παρακαλούμε θερμά να συμβάλετε στη δημοσίευση της εκδήλωσης που πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια, με συνεχή επιτυχία στα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

 

 

Επιπρόσθετες πληροφορίες

 

Τα οινοποιεία του οινοτουριτικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια πάνω από 80.000 φίλοι του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια δέχεται άνω των 10.000 επισκεπτών, παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.

 

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» λειτουργεί από το 1993:

– έχοντας καθιερώσει στη χώρα μας τον οινοτουρισμό με τη δημιουργία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

– δημιουργώντας ή συμβάλλοντας ενεργά και πρωτοπόρα σε δράσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.

 

Επιπλέον, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει κάθε χρόνο τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό του κλάδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, όπως επίσης έχει θεσμοθετήσει τις εκδηλώσεις:

– «Τα ΒορΟινά» γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα που πραγματοποιείται ετήσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

– «Ανοιχτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας.

 

Στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν και είναι μέλη:   27 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες, 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων.

 

Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος συμμετέχει από το 2013 στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη.  Για το 2017, η εκδήλωση έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

 

Τα τελευταία χρόνια οι δύο οινοτουριστικές εκδηλώσεις «Ανοιχτές Πόρτες» και «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» πραγματοποιούνται πλέον πανελλαδικά σε όλα τα οινοποιεία των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της Ελλάδας.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια