Φράγμα Νεστορίου - Μετά τον Καρυπίδη, τελειώνει τους «μάγκες» και το υπουργείο - OlaDeka

Φράγμα Νεστορίου – Μετά τον Καρυπίδη, τελειώνει τους «μάγκες» και το υπουργείο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: «Η ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ» !

   Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου και των συνοδευτικών έργων έχουν να κάνουν με την έγγραφη ενημέρωση και λεπτομερειακή αναφορά  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Όπως είχε δηλώσει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδης, σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει στην Καστοριά, έτσι και έγινε.

Δείτε τις δηλώσεις Καρυπίδη τον Σεπτέμβριο του 2016 στο 25:06:

Το αρμόδιο Υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά με λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία του έργου του Φράγματος του Νεστορίου και τη μελέτη και κατασκευή του αρδευτικού δικτύου Νεστορίου.

Ο Περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερα τονίσει ότι η βούλησή του για την ολοκλήρωση του έργου είναι εμφανής μέσα από τη διοχέτευση  πόρων από την έδρα για τη μη στέρηση πόρων προς τον εργολάβο για τη συνέχιση του έργου και τις πληρωμές των εργαζομένων. Όμως, παρά τις συνεχιζόμενες αυτές ροές χρηματοδότησης  παρατηρούνταν αναιτιολόγητες και απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών των εργαζομένων.

Σε ειδικό λοιπόν έγγραφο του το Υπουργείο όπως καλέστηκε από τον Περιφερειάρχη να το πράξει, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχετικά έγγραφα και την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απαντά στη λεπτομέρειά του έργου του Φράγματος και του έργου του Αρδευτικού.

Αναφέρει λοιπόν ότι τόσο η ειδική δήλωση διακοπής εργασιών όσο και η απαίτηση για καταβολή θετικών ζημιών δε στοιχειοθετούνται.

Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση από τον ανάδοχο για διάλυση του έργου έχει αποκρουσθεί και η σύμβαση κατασκευής του έργου ισχύει και λειτουργεί ενώ ο κύριος του έργου, δηλαδή η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας δύναται να εκδώσει εντολές και να επιβάλλει ποινές, μεταξύ των οποίων και η έκπτωση.

Η ανάδοχος κοινοπραξία καλείται μάλιστα να συμμορφωθεί στις έγγραφες εντολές των υπηρεσιών για επανέναρξη των εργασιών.

Το Υπουργείο λοιπόν έρχεται να αναφέρει με σαφήνεια και πλήρη ανάλυση τα σχετικά με τις καθυστερήσεις του έργου γεγονότα.

Η βούληση του Περιφερειάρχη και του Υπουργείου είναι σαφής και η δέσμευση του έργου για την συνέχιση του μέσα από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι γεγονός.

Ερχόμαστε λοιπόν να δούμε το τι σήμαινε ο χαρακτηρισμός του Περιφερειάρχη  «οι μάγκες» και η δήλωσή του ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να το παίζουν μάγκες τελειώσανε. Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουνε».

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην απάντηση του Υπουργείου, οι συμβατικές υποχρεώσεις τους πρέπει στο έπακρο να εκπληρωθούν. 

Δείτε αποκλειστικά τα έγγραφα της λεπτομερούς απάντησης του Υπουργείου:

fragma

fragma3

fragma2

fragma4

Το Υπουργείο με ένα επιπρόσθετο έγγραφο του, επιβεβαιώνει και την βούληση του για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης του αρδευτικού δικτύου Νεστορίου, με τον προγραμματισμό σε τακτική βάση των συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής και την ολοκλήρωση των εργασιών τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δείτε και αυτό το έγγραφο:

ardeytiko-nestorio1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria