Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα - OlaDeka

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα

Αγάπη, δύναμη, αλληλεγγύη

Μηνύματα αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα για το Πάσχα.

Τσίπρας: Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη – Οι «μπότηδες» και η ατάκα για Σόιμπλε

Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».

 
Τσίπρας: Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη - Οι «μπότηδες» και η ατάκα για Σόιμπλε [photos & vid]

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος έστειλε τις θερμότερες ευχές του, στα στελέχη, τους στρατευμένους και τις οικογένειες όλων.

«Έχοντας την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Κυρ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει

«Πάνω από όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε» σημειώνει στο πασχαλινό μήνυμα του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται «ελπίδα και αισιοδοξία» σε όλους και «ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αλληλεγγύη μας».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα, με την εκτίμηση ότι «η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια», και τονίζει ότι «η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει» και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με το πασχαλινό μήνυμα της εύχεται: «Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία».

Το ΚΚΕ αναφέρει: «Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση κάθε τι που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εύχεται: «Ο Αναστάς Χριστός να φωτίσει όλους μας «γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη». Προτρέπει δε τα κόμματα να συνεννοηθούν «αντί να τρώγονται» με κοινό στόχο την ανύψωση της πατρίδας. Επίσης εύχεται «στους απανταχού της γης ομογενείς» και σε όλους τους νέους που συνεχώς μεταναστεύουν και σε όσους μένουν να «είναι άνεργοι ή με εξευτελιστικές αμοιβές», όπως χαμηλές είναι και οι συντάξεις των ηλικιωμένων, απέναντι σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως σημειώνει.

Στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΗΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι «Το καλύτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες».

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria