ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - OlaDeka

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

         ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

          ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά ότι στο τέλος των περίφημων διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σε εμάς θα στείλουν το λογαριασμό. Αυτός θα προστεθεί στα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση μας για να δημιουργούν καλύτερους όρους για την «άνοιξη» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις υποσχέσεις, τον αποπροσανατολισμό και την απάτη τους αλλά ούτε βέβαια σε καμία περίπτωση να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την εξαθλίωση μας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας δημιουργώντας προϋποθέσεις απεργιακής απάντησης απέναντι στο:

  • Πετσόκομμα του αφορολόγητου
  • Τη νέα μείωση έως και 30% των συντάξεων
  • Την απελευθέρωση των απολύσεων και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων

Να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα, την αντεπίθεση μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλες οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου και του ΣΕΒ, όλες οι αξιώσεις τους τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μνημόνια.

Τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και στις ανακοινώσεις των συνδέσμων τους για την «ανάπτυξη» προς όφελος τους, που έχουν στόχο την ενσωμάτωση και υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα τους, τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν κυβέρνηση και ΕΕ, τα αναπαράγουν και τα προωθούν στους εργαζόμενους οι δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας που έχει διαλύσει δικαιώματα και κατακτήσεις, που οι εργαζόμενοι κατάκτησαν με πολλούς αιματηρούς αγώνες. Μας ξεθεώνουν στη δουλειά (όταν υπάρχει) πληρώνοντας μας με ψίχουλα, 2,50 ως  3 ευρώ την ώρα, ανανεώνουν τη σύμβαση εργασίας σε πολλούς κάθε μήνα για να μην έχουν δικαιώματα. (όσα έχουν απομείνει) Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους.

Ξέρουμε ότι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτής που ζούμε στους χώρους δουλειάς με τη βαθιά εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον όχι μόνο να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών αλλά πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, απέναντι στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα.

Οφείλουμε να συντονίσουμε την πάλη μας με τους εργαζόμενους, τους λαούς των άλλων χωρών της περιοχής. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά έχουμε κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια σε εκείνους που μας θέλουν «κρέας για τα κανόνια τους».

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους. Συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη απέναντι από την παλιά Νομαρχία ώρα 7 μ.μ.                                                                                                                                                                           6|4|2017

ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος- ΟΓΕ

Kαλούμαι   όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουμε την Παρασκευή, 7 του Απρίλη, στα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα επίθεση που δέχονται τα όσα εργασιακά δικαιώματα μας έχουν μείνει, ενάντια στους αυτόματους «κόφτες» στους μισθούς και τις συντάξεις,  ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.

Τη μέρα που θα συνεδριάζει το Γιουρογκρουπ εμείς σπάμε την ηττοπάθεια και την απογοήτευση, διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Απευθυνόμαστε σε σένα, στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της υπαίθρου, στη φοιτήτρια και τη σπουδάστρια, στη συνταξιούχο, στη νέα μητέρα, στην πρόσφυγα και μετανάστρια.

Τι σημαίνει αλήθεια η «διαπραγμάτευσή» τους για μας τις γυναίκες;

  • Μεγαλύτερη επέκταση της ευέλικτης εργασίας, δηλαδή μερική απασχόληση, μισός μισθός, μισή ασφάλιση, μισή ζωή
  • Προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία. Προκλητικά μας βαφτίζουν «ωφελούμενες» και όχι εργαζόμενες. Δουλειά με ημερομηνία λήξης χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Εργοδοτική τρομοκρατία και ομαδικές απολύσεις
  • Μας θέλουν εργαζόμενες – λάστιχο, διαρκώς επανακαταρτιζόμενες, αφού θα μένουμε μήνες ή και χρόνια εκτός εργασίας, μετακινούμενες απ’ άκρη σ΄άκρη της χώρας, αλλά και σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ σε αναζήτηση δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα, με το μικρότερο δυνατό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και δικαιωμάτων.
  • Θέλουν να συμβιβαστούμε με τα «ψίχουλα», με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις

Η «διαπραγμάτευση» τους σημαίνει ότι:

  • Η μητρότητα αποτελεί κόστος για το κράτος και την εργοδοσία. Είναι αποκλειστικά ατομική μας υπόθεση. Πέφτει στις δικές μας πλάτες η ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, η ευθύνη του νοικοκυριού.
  • Κάθε ανάγκη της οικογένειας και των παιδιών μας γίνεται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα  που προσθέτει νέα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα παζάρια τους δεν αφορούν τις ανάγκες μας, αλλά τις τεράστιες αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ΕΕ και αφορούν την υπεράσπιση των συμφερόντων, της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Οι θεωρίες περί “καλής ΕΕ – κακού ΔΝΤ”, «καλής κυβέρνησης – κακών θεσμών», εντάσσονται στο κάδρο των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών συμμαχιών

Η ζωή μας και τα δικαιώματά μας δεν χωράνε στα κέρδη τους.

Η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

     Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Όλες στις 7 του Απρίλη στις 7μμ στο συλλαλητήριο απέναντι από την παλιά Νομαρχία

  6/4/2017

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria