Απίστευτο θρίλερ για την πρώτη θέση: Μονομαχία Μακρόν με Λεπέν - OlaDeka

Απίστευτο θρίλερ για την πρώτη θέση: Μονομαχία Μακρόν με Λεπέν

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μονομαχία ανάμεσα στον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν και την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα έχουμε στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Απίστευτο θρίλερ για την πρώτη θέση καθώς η εναλλαγη της πρώτης θέσης είναι συνεχόμενη. Ενώ αρχικά η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου είχε διαφορά αόμη και πάνω από 2 ποσοστιαίες μονάδες, στη συνέχεια υπήρξε ανατροπή.

Με καταμετρημένο το 33,2% των ψήφων, ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται ελαφρά της Μαρίν Λε Πεν! Προηγείται με 23,11% έναντι 23,08%. Μάχη ψήφο – ψήφο για την πρωτιά που ασφαλώς αποτελεί χαρτί εντυπωσιασμού για τον νικητή.

Νωρίτερα με καταμετρημένες 28 εκατ. ψήφους, το υπουργείο Εσωτερικών έδινε: Λεπέν, 22,6%, Μακρόν 22,7%, δηλαδή βραχεία κεφαλή.  Ακολουθεί ο Φιγιόν με 19,6% και ο Μελανσόν με 18,43%.

Γύρω στις 11:30 ο ανεξάρτητος Μ. Μακρόν μιλώντας στους ψηφοφόρους τους είπε ότι είναι πρώτος στον πρώτο γύρο και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν την υποψηφιότητά του έναντι της Λεπέν.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε ήταν ότι με καταμετρημένο το 5,2% των ψήφων, η Μαρίν Λε Πεν προηγούτανι του Εμανουέλ Μακρόν με 25,2% έναντι 21,1%. Τρίτος ο Φιγιόν με 19,7% και τέταρτος ο Μελανσόν με 18,09%.

Σε άλλο αποτέλεσμα με καταμετρημένες 20 εκατ. ψήφους: Λε Πεν: 24,38%, Μακρόν: 22,19%, Φιγιόν: 19,63%, Μελανσόν: 18,9%. Στα 20 εκατομμύρια των καταμετρημένων ψήφων, επί των οποίων το υπουργείο Εσωτερικών διαμόρφωσε τα ποσοστά που μεταδόθηκαν προηγουμένως δεν περιλαμβάνονται ψήφοι από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσκόπηση που έγινε για το δεύτερο γύρο, ο Εμ. Μακρόν κερδίζει με ποσοστό 62% – 64% έναντι της Λεπέν που θα έπαιρνε 36% – 38%.

 

Πλήρης κατάρρευση του Σοσιαλιστικού κόμματος με τον Αμόν να έχει εξαφανιστεί.

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δεν αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις σήμερα. Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, είχε δηλώσει ότι, εάν στον β’ γύρο περνούσε ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, θα ψήφιζε τον κεντρώο υποψήφιο.

Τα exit polls

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις που βασίστηκαν στα exit polls, o κ. Μακρόν προηγούταν με  23,7% έναντι 21,7% της κυρίας Λεπέν. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η διαφορά ανάμεσα στους δύο ανθυποψήφιους οι Γάλλοι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της πέμπτης  Γαλλικής Δημοκρατίας την μεθεπόμενη Κυριακή, στις 7 Μαΐου.
Οι προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων:
Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.
Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.
Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του If
Στον αγώνα, όμως, έχουν επιστρατευθεί και πιο… κλασικά μέσα, όπως δωρεάν ταξί και δωρεάν ποτά σε μπαρ!
Δημοσκόπηση KANTAR SOFRES δίνει τους Μακρόν και Λεπέν ισόπαλους στο 23%, μετέδωσε το δίκτυο TF1.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της Ipsos-Sopra Steria για τα France Télévisions, Radio France και Le Monde:

Emmanuel Macron : 23,7 %
Marine Le Pen : 21,7 %
François Fillon : 19,5 %
Jean-Luc Mélenchon : 19,5 %
Benoît Hamon : 6,2 %
Nicolas Dupont-Aignan : 5 %
Jean Lassalle 1,5 %
Philippe Poutou 1,2 %
François Asselineau 0,8 %
Nathalie Arthaud 0,7%
Jacques Cheminade : 0,2 %

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Sofres, η βραδιά εξελίσσεται σε θρίλερ ως προς την πρωτιά, αφού Μακρόν και Λεπέν έρχονται ισόπαλοι με 23% και Φιγιόν με Μελανσόν ισοψηφούν με 19%.

Οι εκτιμήσεις των εταιρειών Ipsos, Ifop, Harris Interactive

21:30 Αντιδρώντας στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν κόντρα στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν.

Συσπείρωση γύρω από τον Μακρόν ζήτησε και ο πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν.

21: 20 Oι πρώτες αντιδράσεις –  Οι ηττημένοι του πρώτου γύρου έκαναν αμέσως δηλώσεις, καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

Αμόν: Στηρίζω Μακρόν και όχι την εχθρό της Γαλλίας

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν. Οπως είπε «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός «πολιτικού αντιπάλου» – εννοώντας τον Μακρόν – και «μιας «εχθρού της Γαλλίας» εννοώντας την Μαρίν Λεπέν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria