Ο Κίμων Μηταλίδης στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά - OlaDeka

Ο Κίμων Μηταλίδης στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά

2/4/2017

Φίλες και φίλοι,

Κυρίες και κύριοι

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω στην Καστοριά τους εκλεκτούς μας προσκεκλημένους. Είναι σημαντικό το γεγονός της παρουσίας του Γραμματέα Οργανωτικού στην πόλη μας. Το Οργανωτικό αποτελεί το κύτταρο που κρατάει στη ζωή το κόμμα μας. Εύχομαι αυτή η παρουσία του Γραμματέα να επαναλαμβάνεται τακτικά και να μην αποτελέσει εξαίρεση η σημερινή μέρα.

Η εκδήλωση μας λαμβάνει χώρα μία μέρα μετά την Παγκόσμια Μέρα ΣΥΡΙΖΑ, την πρωταπριλιά. Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση που να είπε τόσα πολλά ψέμματα, που να εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, πατώντας πάνω στην ανάγκη του για ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το μόνο αντίστοιχο παράδειγμα εξαπάτησης του ελληνικού λαού που μπορούμε να βρούμε είναι το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.

Βέβαια κάποιοι από εμάς προεκλογικά είχαμε τονίσει τους κινδύνους που ελλοχεύει η δημαγωγία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως δεν πείσαμε. Και γιατί σαν λαός μας αρέσει το παραμύθι αλλά και γιατί ήμασταν λίγοι αυτοί που βγήκαμε στην πρώτη γραμμή με προσωπικό κόστος. Οι υπόλοιποι ήταν αποστασιοποιημένοι, κρυμμένοι στη βολή και την προστασία του σπιτιού τους, μακριά από την έκθεση που θα μπορούσε να τους ζημιώσει.

Σε αντιδιαστολή, σήμερα, βλέπουμε παλιούς φίλους και μη να συνωστίζονται στον πρόναο. Η σιγουριά της ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ισχυρό κίνητρο ώστε να βγουν από τις κρύπτες τους. Έτσι βλέπουμε ανθρώπους που για χρόνια ολόκληρα ήταν απόντες ή και χειρότερα, βρίσκονταν απέναντι μας στις δύσκολες μάχες και μας λοιδορούσαν να εμφανίζονται στο σήμερα Βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει το κόμμα να τους προσέξει ιδιαίτερα γιατί θα είναι αι οι πρώτοι που στα δύσκολα θα εγκαταλείψουν το καράβι, οπότε και το κόμμα θα αναγκαστεί να στραφεί και πάλι στου γνωστούς – άγνωστους στρατιώτες.

Φίλες και φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η ιδεολογία της οποίας περιγράφεται επακριβώς στην ιδρυτική της Διακήρυξη από τον εθνάρχη μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι μία παράταξη που έχει συνέχεια. Είναι μία παράταξη που έχει παρελθόν, έχει παρόν και σίγουρα θα έχει και ένδοξο μέλλον. Το παρόν της παράταξης το ζούμε τώρα, το μέλλον είναι αυτό που ήδη συνδιαμορφώνουμε με πράξεις και παραλείψεις αλλά το παρελθόν είναι η ιστορία μας. Απέναντι σ’ αυτήν την ιστορία οφείλουμε να στεκόμαστε κριτικά αλλά και περήφανα, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας αλλά και να την προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού.

Είναι απαράδεκτο να εμφανίζεται ο Σημίτης σε μια στημένη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κουβέντας η χολή και η λάσπη απέναντι στον πρώην Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και σαν επίσημο κόμμα να μην βγάζουμε ούτε μία ανακοίνωση. Να θυμίσω πως σαν σήμερα το 2008 στις 2 Απριλίου η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είπε το ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη σύνοδο στο Βουκουρέστι θέτοντας βέτο.

Κλείνοντας και μιλώντας καθαρά για τα οργανωτικά, θα ήθελα να τονίσω πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην οργάνωσή του το κόμμα, και είμαι σίγουρος πως κι εσύ το έχεις αντιμετωπίσει γραμματέα, είναι η βουλευτοκεντρική δομή του. Το ανώτερο κομματικό όργανο κάθε νομού είναι οι ΝΟΔΕ και όχι τα βουλευτικά γραφεία. Μέσα στις ΝΟΔΕ πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, εκεί πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός δράσης και τελικά από τις ΝΟΔΕ με την εποπτεία του Προέδρου, να υλοποιούνται οι αποφάσεις.

Θα κλείσω όπως ακριβώς ξεκίνησα την τοποθέτηση μου, με την ευχή να βλέπουμε συχνά στην πόλη μας τον Γραμματέα.

Καλό αγώνα και καλή δύναμη σε όλους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria