Λαγκάρντ: Διαφωνώ με τον Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους - OlaDeka

Λαγκάρντ: Διαφωνώ με τον Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τη διαφωνία της με τις απόψεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε για το αν η Ελλάδα χρειάζεται ή όχι αναδιάρθρωση χρέους, εξέφρασε δημοσίως μιλώντας σε εκδήλωση, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ.

«Δεν ταυτίζομαι με την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος», υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ, σε μία ακόμη απόδειξη της διάστασης απόψεων Βερολίνου και ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας σε εκδήλωση του think tank American Enterprise Institute  για την παγκόσμια παραγωγικότητα στην Ουάσινγκτον, η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ χαμογέλασε με νόημα όταν ρωτήθηκε σχετικά…

«Πότε θα τελειώσει η ελληνική αξιολόγηση, θα είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα;», την ρώτησε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «mignatiou.com».

«Φυσικά η Ελλάδα  έχει βελτιώσει την παραγωγικότητά της τα τελευταία χρόνια. Δεν εναρμονίζομαι με τον υπουργό Σόιμπλε, ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη παραγωγικότητα και όχι ελάφρυση χρέους», απάντησε η κ. Λαγκάρντ.

Επανέλαβε μάλιστα τη θέση του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας πως για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χρειάζονται δύο πυλώνες: Ητοι μεταρρυθμίσεις αλλά και ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της χώρας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria