Νίκη Ρούτε έναντι του ακροδεξιού Βίλντερς δείχνουν τα exit polls - OlaDeka

Νίκη Ρούτε έναντι του ακροδεξιού Βίλντερς δείχνουν τα exit polls

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Επικράτηση του Μαρκ Ρούτε δείχνουν τα πρώτα exit poll από τις εκλογές στην Ολλανδία. Ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να εξασφαλίζει τις περισσότερες έδρες, με το κόμμα του ακροδεξιού Γκερτ Βίλντερς δεύτερο, μαζί δύο ακόμη, σύμφωνα με το AFP.

Ο Ρούτε εξασφαλίζει 31 έδρες, 10 λιγότερες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ο Βίλντερς 19, όπως και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) και το D66 (Κεντρώο Κόμμα). Ουσιαστικά γίνεται μάχη για την τρίτη θέση. Πάντως, τα τελικά αποτελέσματα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά και η ψαλίδα να κλείσει μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά με τον Ρούτε να παραμένει πρώτος.

Ο Μαρκ Ρούτε “δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από εμένα”, διαβεβαιώνει ο Γκέερτ Βίλντερς, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των exit polls, βάσει των οποίων το Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα (VVD) επικρατεί στις βουλευτικές εκλογές έναντι των αντιπάλων του συγκεντρώνοντας 31 έδρες. Το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) λαμβάνει 19 έδρες.

Κερδισμένο όπως όλα δείχνουν είναι το κόμμα των Πρασίνων που ανεβαίνει στις 16 έδρες ενώ τεράστια ήττα υπέστη το Εργατικό κόμμα που από τις 38 έδρες πέφτει μόλις στις 9 έδρες. Είναι το κόμμα του Γ. Ντάισελμπλουμ, επομένως δύσκολα θα έχει υπουργικό θώκο ο νυν πρόεδρος του Eurogroup.

 

Νίκη του Μαρκ Ρούτε δείχνουν τα πρώτα exit polls

Σύμφωνα με τα exit polls που ανακοινώθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδία, το κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει τις περισσότερες έδρες. Ακολουθούν τρία κόμματα που εξασφαλίζουν τον ίδιο αριθμό εδρών, μεταξύ αυτών και το αντιισλαμικό, ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς.

VVD- Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα: 31 έδρες εκ των 150 εδρών
PVV- Κόμμα για την Ελευθερία: 19 έδρες
CDA- Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση: 19 έδρες
D66- Δημοκράτες 66: 19 έδρες

Σύμφωνα με το exit poll του τηλεοπτικού δικτύου NOS, το Κόμμα Εργασίας του Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκεντρώνει 9 έδρες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria