ΕΛΓΑ προς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Καστοριάς: Μην παραπλανείτε τους αγρότες - OlaDeka

ΕΛΓΑ προς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Καστοριάς: Μην παραπλανείτε τους αγρότες

Απάντηση στους παραγωγούς της Καστοριάς απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, κατηγορώντας τους για αυθαίρετα συμπεράσματα και να μην χρήση μεθόδων και εκφράσεων “που δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις στους αγρότες της περιοχής”.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρεμπέ: “Ο χρόνος των εκτιμήσεων καθορίζεται από πολλούς παράγοντες που αφορούν την καλλιέργεια, τις καιρικές συνθήκες, την επάρκεια του προσωπικού κλπ. Η ζημιά στα φασόλια του Σεπτεμβρίου εκτιμήθηκε, τα σχετικά πορίσματα συντάχθηκαν και οι πληρωμές πραγματοποιούνται σε χρόνο αρκετά σύντομο δεδομένων των παραπάνω συνθηκών. Κατά συνέπεια, το συμπέρασμα σας ότι δήθεν «αδυνατούμε να πληρώσουμε τη ζημιά» είναι εντελώς αβάσιμο”.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση -μέσω της επιστολής-απάντησης- του πρόεδρου του ΕΛΓΑ, αναφορικά με τη διενέργεια ελέγχου σε πορίσματα που αφορούν την περιοχή: “Επειδή όμως η αλήθεια αποδεικνύεται μέσα από διαδικασίες και πρακτικές και όχι από Δελτία Τύπου και επιστολές, σας ενημερώνω ότι έχει διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος για τα πορίσματα της περιοχής, και σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα διερευνήσουμε τις καταγγελίες σας και θα πράξουμε ανάλογα με τα πορίσματα των ελέγχων, τα οποία και θα σας γνωστοποιήσουμε στα σημεία που σας αφορούν”.

Αναλυτικά όλη η επιστολή

epistoli

Η επιστολή των αγροτικών συλλόγων προς τον ΕΛΓΑ με την οποία εξέφραζαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι φασολοκαλλιέργειες από τις πλημμύρες .

ELGA-EPISTOLI-DIAMARTYRIA

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria