ΚΑΤ΄ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ: «ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 4000 ΕΥΡΩ- ΤΑ ΕΠΑΙΞΑ ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ» - OlaDeka

ΚΑΤ΄ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ: «ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 4000 ΕΥΡΩ- ΤΑ ΕΠΑΙΞΑ ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ»

Μου ζήτησε η γυναίκα μου 200 ευρώ για ψώνια και έπρεπε να τα βρω!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κατ΄  ομολογία δολοφόνος Ε. Δ. επέμεινε και σήμερα στο ίδιο σενάριο περί ληστείας. Φέρεται μάλιστα να είπε τα εξής περίπου:

«Με τη γυναίκα μου διατηρούσαμε κοινό λογαριασμό τραπέζης στον οποίο είχαμε 4.000 ευρώ. Τα ξόδεψα όλα παίζοντας σε ιντερνετικό καζίνο. Την Παρασκευή η γυναίκα μου ζήτησε 200 ευρώ για να κάνει ψώνια για το σπίτι. Έπρεπε να τα βρω…»

Κάπως έτσι ξεκίνησε το σενάριο περί ληστείας στο οποίο επιμένει ο δράστης, χωρίς να έχει καταφέρει να πείσει κανέναν στη μικρή κοινωνία της Καστοριάς.

Οι φήμες και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Κάθε μέρα νέες εικασίες με απίστευτους ισχυρισμούς και μπλέξιμο πολλών μελλών και των δύο οικογενειών.

Κάτι που δεν έχει ακουστεί και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλλαξη, είναι επίσης ότι ο «πιστολέρο» ειδικός φρουρός δεν έχει πυροβολήσει μόνο τον Μαζιώτη και τον άτυχο ταξιτζή. Έχει πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα και έναν γεωργιανό κακοποιό σε παλιότερη συμπλοκή, κάτι που δείχνει ότι ήταν δεινός χειριστής του όπλου.

Επίσης αυτό που προκύπτει από την συζήτηση με ανθρώπους του νόμου, στον ειδικό φρουρό έχουν απαγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση, οπλοχρησία αλλά και ληστεία. Στο ερώτημα μας σχετικά με το πως γίνεται να του απαγγελθεί ληστεία αφού δεν υφάρπαξε λεφτά, μας απάντησαν ότι πήρε περίπου 10 ευρώ και τα άλλα τα άφησε γιατί “τα χασε” και δεν ολοκλήρωσε την αρχική του σκέψη!

Σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης, όλες οι επίσημες πηγές του oladeka.com αναφέρουν ότι οι μέχρι τώρα διαδικασίες στην αστυνομία και τα δικαστήρια έχουν τον χαρακτήρα της νόμιμης και απαραίτητης μυστικότητας.

«Είναι δυνατόν, να λέει ο νόμος πως η ανάκριση – για ευνόητους λόγους- είναι μυστική και να εμείς να βγαίνουμε και να διατυμπανίζουμε το περιεχόμενο και τα στοιχεία της διαδικασίας; Θα οριστεί δικάσιμος, θα έρθετε όλοι στο δικαστήριο, θα καθήσετε απέναντι από τα έδρανα και θα ακούσετε τα πάντα, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό κατά τη μυστική διαδικασία της ανάκρισης!» αναφέρει γνωστός νομικός της περιοχής.

Σύμφωνα με το άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η ανάκριση όπως και η προανάκριση στην οποία ισχύουν όλες οι ανακριτικές αρχές, γίνεται πάντοτε χωρίς δημοσιότητα δηλαδή χωρίς την παρουσία οποιωνδήποτε πολιτών κατά τη διενέργεια των ειδικότερων ανακριτικών πράξεων και άρα χωρίς τη ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ των πράξεων αυτών. Οι ανακριτικές πράξεις που γίνονται στο στάδιο της ποινικής προδικασίας ούτε είναι δυνατόν να γίνονται δημόσια αλλά ούτε και πρέπει να γίνονται δημόσια. Υπάρχουν δύο λόγοι στους οποίους στηρίζεται η απαγόρευση αυτή της εξωτερικής δημοσιότητας της προδικασίας :

α) αφ’ ενός γιατί είναι αναγκαία για την διαλεύκανση των εγκλημάτων και

β) αφ’ετέρου γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε μια άσκοπη και επομένως απαράδεκτη ηθική μείωση για τον κατηγορούμενο.

Η κοινοποίηση των εγγράφων και των πληροφοριών της διαδικασίας στηλιτεύει την αρχή της μυστικότητας.

Ωραία βέβαια όλα αυτά και φρόνιμα, αλλά ένα είναι το σίγουρο: Έφυγε ένας νέος άνθρωπος και δεν γυρνάει πίσω. Και μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση, όλοι με πρώτα τα μέλη της οικογενείας του, θα ζουν με ένα τεράστιο γιατί…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria