Δυτική Μακεδονία: Ψήφισμα για τη Φέτα από το περιφερειακό συμβούλιο - OlaDeka

Δυτική Μακεδονία: Ψήφισμα για τη Φέτα από το περιφερειακό συμβούλιο

Την έκδοση ψηφίσματος για την εξαίρεση της φέτας από τη συμφωνία της CETA, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά αποφάσισε ομόφωνα το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έγινε παρουσία των βουλευτών Κοζάνης, του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Μουμουλίδη και της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη, αλλά και εκπροσώπων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις όλων των παρατάξεων θα πρέπει να υπάρξει δυναμική παρέμβαση προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να κατοχυρωθεί η φέτα όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και Παγκόσμια.

Από την πλευρά του ο κ. Μουμουλίδης τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί το μεγάλο έλλειμμα και τη μεγάλη δυνατότητα να καλύψει η φέτα τη μεγάλη ζήτηση που έχει στις αγορές παγκόσμια.

Κρίσιμη χαρακτήρισε τη χρονική στιγμή ο κ. Κασαπίδης ως προς την αποκατάσταση του δικαίου της αποκλειστικότητας του ονόματος της φέτας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πίεση και από το λαό προς τους Ευρωπαίους, ώστε πριν ψηφιστεί οριστικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να αρθεί η διακριτική κατάφορη αδικία στη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων χαρακτήρισαν καταστροφική για τον κλάδο τους τη συμφωνία της CETA, γιατί όπως ανέφεραν σε καμία των περιπτώσεων τα υποπροϊόντα τυριού, που έκαναν εμφάνιση ως φέτα σε αρκετές ξένες αγορές δεν έχουν σχέση με την ελληνική φέτα, ενώ επισήμαναν ότι το τελευταίο διάστημα άρχισε η πίεση των εταιριών για μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria