Επιστήμονες ανέστρεψαν το γήρας σε ποντίκια

Αρχική » Κόσμος » Επιστήμονες ανέστρεψαν το γήρας σε ποντίκια

Ομάδα επιστημόνων απο το Harvard Medical School ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν πάνω στην ουσία Nicotinamide Adenine Dinucleotide ήNAD+ η οποία ανακοινώθηκε στο περιοδικό Science.

Μέσω παλαιότερης έρευνας ήταν γνωστό ότι η NAD+ ήταν σαφώς αυξημένη σε νεότερα ποντίκια και αυτό που έκαναν είναι να αυξήσουν την συγκεκριμένη ουσία στα μεγαλύτερα ποντίκια και παρατήρησαν έκπληκτοι ότι ποντίκια άρχισαν να δείχνουν νεώτερα.

Ο λόγος που γερνάμε είναι γιατί κάθε φορά που τα κύτταρα διαιρούνται το DNA δεν αντιγράφεται σωστά στο νέο κύτταρο, για διάφορες ενδογενείς και εξωγενείς αιτίες, με συνέπεια να καταστρέφεται πιο γρήγορα.

Το DNA έχει το δικό του μηχανισμό επιδιόρθωσης με την ονομασία PARP1 ο οποίος δεν είναι πάντα διαθέσιμος στις σωστές ποσότητες όσο μεγαλώνουμε. Η NAD+ ενεργοποιεί το PARP1 και πραγματοποιείται η επιδιόρθωση και η αναστροφή του γήρατος.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν φυσικά και στους ανθρώπους με μια πρώτη ομάδα δοκιμών να είναι αυτή που εκτίθεται σε ιονίζουσες ακτινοβολίες.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια