ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ HONG KONG - Τελικός απολογισμός της 2ης μέρας - OlaDeka

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ HONG KONG – Τελικός απολογισμός της 2ης μέρας

ΣΑΚΗΣ ΖΓΚΑΦΑΣ: «ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ!»

Όλοι οι Έλληνες ταξίδεψαν για το Hong Kong πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια ακόμη χαμένη υπόθεση. Οι προσδοκίες ήσαν πολύ λίγες και η ψυχολογία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όταν λοιπόν όλοι αυτοί είδαν κόσμο να περνά από το registration του Hong Kong Convention and Exhibition Centre και να εισέρχεται στα περίπτερα δείχνοντας μάλιστα και ενδιαφέρον, ξαφνιάστηκαν ευχάριστα για την ανέλπιστη ανατροπή στις προβλέψεις.

Η απαισιοδοξία έδωσε τη θέση της σε αμήχανα χαμόγελα και σε τηλεγραφικά μηνύματα που μιλούσαν για ενθουσιασμό και καλό κλίμα. Στη συνέχεια βέβαια οι περισσότεροι με τους οποίους συνομιλεί το oladeka.com προσπάθησαν να επιστρατεύσουν την απαραίτητη ψυχραιμία που απαιτείται για μια αντικειμενική και λιγότερο εκτεθειμένη σε εύκολα συμπεράσματα και ευπρόσβλητη κριτική.

Τον αρχικό αντανακλαστικό ενθουσιασμό διαδέχτηκε η νηφαλιότητα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως οι απόψεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων εκθετών συντείνουν πως φαίνεται να πήγε καλά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των περισσότερων, ένα 80% των γουναράδων μας, τουλάχιστον δεν μπήκαν μέσα όπως -κακά τα ψέματα-περίμεναν. Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι 100% ευχαριστημένοι και ούτε μπορεί κανείς να πιστέψει ότι όλοι έκαναν «χρυσές δουλειές». Ο καθένας, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε σύμφωνα με τις δυνάμεις του και των δεδομένων εκείνων όλων, που παίζουν το ρόλο τους σε αυτές τις διοργανώσεις κάθε φορά.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι όλοι είδαν μια έκθεση καλύτερη από πέρσι και πολύ καλύτερη απ ότι περίμεναν. Αυτό όπως και να χει, διατηρεί τη σημασία του για την ψυχολογική ανόρθωση και την αξία της αλυσιδωτής μετάδοσης του καλού κλίματος στη συνέχεια για τις επόμενες εκθέσεις που παίρνουν την σκυτάλη και την αγορά γενικότερα.

hkff

Ο τομεάρχης γούνας της ΝΔ και συνεργάτης της εταιρίας Μουζενίδης, κ. Σάκης Ζγκάφας που βρίσκεται επίσης στην έκθεση του Hong Kong, ανέφερε στο oladeka.com πως οι περισσότεροι πελάτες τους, είχαν ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψουν για το κινεζικό λιμάνι. Με έκπληξη είδαμε όλους όσους Ρώσους είχαν δηλώσει ότι δεν θα επισκεφτούν την έκθεση, να περνούν την είσοδο του εκθεσιακού χώρου. Η πρόσφατη τελωνειακή αβεβαιότητα δείχνει μετά από συγκεκριμένες ενέργειες να κάμπτεται. Η ενίσχυση του ρουβλίου τελευταία και μια γενικότερη ηρεμία στις Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις μετά την εκλογή Τραμπ, ίσως να εξηγεί εν μέρει την αλλαγή συμπεριφοράς του ρωσικού κοινού. Ο κ. Ζγκάφας επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ του oladeka.com για τη μεταστροφή του ενδιαφέροντος μιας σημαντικής αγοράς, αυτής του Καζακστάν. Όταν ρωτήθηκε για το πως εξηγεί αυτή την στροφή από τη κινεζική στην Ελληνική αγορά των Καζάκων, Μογγόλων και άλλων σχετικών πελατών ο Σάκης Ζγκάφας μας εκμυστηρεύτηκε: «Τους άκουγα με τα ίδια μου τα αυτιά όταν περνούσαν από μπροστά μου στον πρώτο όροφο να μιλάνε για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή ποιότητα!» Αν μη τι άλλο πολύ σημαντική αυτή η μαρτυρία του στελέχους της Μουζενίδης.

Περιμένοντας το αυριανό φινάλε, θα ευχηθούμε όνειρα γλυκά στην Ελληνική αποστολή που αυτή την ώρα μάλλον βρίσκεται στο κρεβάτι κατά πλειοψηφία (η ώρα στον Hong Kong τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι 01:30 μετά τα μεσάνυχτα) και καλές δουλειές στο κλείσιμο απ το οποίο περιμένουν όλοι να κάνουν ταμείο.

Μέχρι τότε παραθέτουμε την εθιμοτυπική δήλωση της ημέρας από έναν ακόμη Έλληνα γουνοποιό, εκθέτη της HKFF 2017 όπως κάναμε και την πρωτη μέρα:

«Είναι καλύτερα από τα τελευταία 2 χρονια. Όχι τρελά, αλλά καλύτερα και με όρεξη. Υπαρχει όρεξη για κομμάτια στο χέρι αλλά παραγγελίες, φειδωλά και μαζεμένα. Υπάρχουν αρκετοί Ουκρανοί, σχετικά λίγοι Ρώσοι. Αυτό που κυριαρχεί είναι η Λιανική απο 2-3 κομμάτια και ίσως κάποιες παραγγελίες. Όπως σου είπα έχει ενα κλίμα αισιοδοξίας, πάμε προς το καλύτερο αλλά όχι θεϊκά νούμερα.»

hk1

hk2

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria