Τουρκικές απειλές Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο να σας δείξουμε τι έγινε το '22! - OlaDeka

Τουρκικές απειλές Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο να σας δείξουμε τι έγινε το ’22!

ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Ντελίριο εθνικισμού από τον Μπαχτσελί. Ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να ξαναθυμηθεί τη μικρασιατική καταστροφή και υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι τουρκική.

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξεπέρασε κάθε όριο μιλώντας πριν από λίγο στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του κι αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο δήλωσε μεταξύ άλλων, «αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα (οι Έλληνες), καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Στην ομιλία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε, «πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρικό σκοπό τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη.

Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει η συμπεριφορά να συνάδει με τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν μπορούν, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να πέσουμε από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη για να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία.

Λέω στην ελληνική κυβέρνηση: Οι παππούδες σας δεν νίκησαν, ας είστε έξυπνοι, ούτε εσείς θα τα καταφέρετε. Την Τουρκία δεν μπορείτε να την πάρετε ποτέ. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Ο εθνικιστής ηγέτης άναψε φωτιές και στο Κυπριακό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν καλά ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων.

«Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό κατέληξαν σε αδιέξοδο. Η ελληνοκυπριακή βουλή πήρε απόφαση για ένωση, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης σηκώθηκε από το τραπέζι, χτύπησε δυνατά την πόρτα και έφυγε.

Η ένωση είναι ένας μύθος φανταστικός και είναι κάτω από τα πόδια μας. Αν η ελληνοκυπριακή διοίκηση θέλει σώνει και καλά να ενωθεί με την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί και να μεταναστεύσει στην Αθήνα και να μην ξαναεπιστρέψει ποτέ πίσω.

Ποιον πετάνε έξω από ποια πατρίδα; Ποιος Τούρκος θα δεχτεί μία τέτοια γελοιότητα; Είναι παραμύθι το να είσαι ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. Η Κύπρος ανήκει στους ήρωες, δεν εγκαταλείπεται».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria