Κολυμπήθρα για ενήλικες κατασκευάστηκε στον Άγιο Νικάνορα - OlaDeka

Κολυμπήθρα για ενήλικες κατασκευάστηκε στον Άγιο Νικάνορα

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες

Κολυμπήθρα μαρμάρινη αρκετά μεγάλων διαστάσεων η οποία θα εξυπηρετεί το σύνολο της Μητροπολιτικής περιφέρειας Καστοριάς, όσον αφορά τηντέλεση του μυστηρίου της Βαπτίσεως ενηλίκων, προμηθεύτηκε το τελευταίο διάστημα ο ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορας.

Να υπάρχει και η ιερότητα του μυστήριου

Η καινούρια αυτή καλαίσθητη και λειτουργική κολυμπήθρα στεγάζεται στο κάτω μέρος του ιερού Ναού στην εκκλησία της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας. Πρόκειται για μια μαρμάρινη σταυροειδή κατασκευή διαστάσεων 3,5 x 2 μέτρων και 1,5 μ. βάθους. Ο νεοβαπτισθείς εισέρχεται στο βαφτιστήριο από ειδικά διαμορφωμένα σκαλοπάτια, και υπάρχει αυτόνομο υδραυλικό σύστημα παροχής ζεστού και κρύου νερού, ενώ τα καθηγιασμένα νερά της βάπτισης διοχετεύονται κατευθείαν μέσο ανεξάρτητου αποχετευτικού συστήματος σε ειδικό χώρο αποστράγγισης (χωνευτήρι).

«Πράγματι στον Άγιο Νικάνορα τοποθετήθηκε μια κολυμπήθρα για τους ενήλικες καθότι έχουμε αρκετούς ενήλικες οι όποιοι προσέρχονται στην ορθοδοξία και δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε μέσα σε μια κολυμπήθρα η οποία ήταν ένα βαρέλι ή κάτι άλλο, για αυτό προχωρήσαμε στην προμήθεια μιας αρχαιόπρεπης κολυμπήθρας που στεγάζεται στο κάτω μέρος του ιερού ναού για να βαπτίζονται αφενός οι ενήλικες και αφετέρου να υπάρχει και η ιερότητα του μυστήριου καθώς επίσης και η αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου. Επιπλέον να μπορεί και κάποιος άνετα να βαπτιστεί μέσα σε αυτήν την κολυμπήθρα», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Πάντως ένα είναι σίγουρο η κίνηση της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς , με την προμήθεια της λειτουργικής αυτής κολυμπήθρας αναδεικνύει αξίες που επιδρούν στην ελπίδα και την αντοχή των πολιτών και ειδικά των χριστιανών με γνώμονα πάντα τον ειλικρινή σεβασμό στην σπουδαιότητα του κάθε ανθρώπινου προσώπου.

Δώρα Κωτσοπούλου
Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ko

kol

kolymp

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria