«Το Μακεδονικό ζήτημα από τον Πρώιμο Μακεδονικό Αγώνα έως σήμερα» - OlaDeka

«Το Μακεδονικό ζήτημα από τον Πρώιμο Μακεδονικό Αγώνα έως σήμερα»

Ομιλία από τον πρόεδρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς κ. Χρυσόστομου Παπασταύρου στον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων « Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς κ. Χρυσόστομο Παπασταύρος, καλεσμένος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων « Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσής του πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 σημαντική διάλεξη με θέμα «Το Μακεδονικό ζήτημα από τον Πρώιμο Μακεδονικό Αγώνα έως σήμερα».

     Η εν λόγω διάλεξη έγινε στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

     Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Σ’ αυτό το πολυπληθές ακροατήριο, ο ομιλητής ανέπτυξε κυρίως την περίοδο του Πρώιμου Μακεδονικού Αγώνα 1867-1887 παρουσίασε δε, αρκετούς χάρτες της περιόδου αυτής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στους περισσοτέρους των ακροατών έκανε τεράστια εντύπωση αυτή η περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα που ήταν άγνωστη σ’ αυτούς.

      Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κομβικές χρονολογίες του Μακεδονικού Αγώνα από το 1870-1908. Έκλεισε δε, την ομιλία του… λέγοντας ότι αν « η Ελλάδα δεν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και αυτό οι γείτονες το ξέρουν – δεν αποκτούν νομιμοποίηση από κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Σε καμία περίπτωση δε, η επιμονή μας για το όνομα δεν μπορεί να θεωρηθεί ΠΑΡΑΛΟΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ… κ.λ.».

002

003

004

005

006

007

008

009

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria