Συνεχιζόμενη ανοδική πορεία στο Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης - OlaDeka

Συνεχιζόμενη ανοδική πορεία στο Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης

Αύξηση των κερδών για τέταρτη συνεχή χρονιά καταγράφουν τα οικονομικά δεδομένα του λογιστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου.

            Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στα μέλη της Γ.Σ. του Συνεταιρισμού κατά τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό στο Μικρόκαστρο Κοζάνης, ο Συνεταιρισμός αύξησε τον τζίρο των δοσοληψιών του κατά 16,8% σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή των παραγωγών στο συνεταιρισμό, αυξημένη κατά πενήντα ένα (51) νέα μέλη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ενεργών μελών του Συνεταιρισμού στα 118 κατά το κλείσιμο του 2016.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δημοσθένης Τυρεκίδης, τονίζοντας τους θετικούς καρπούς που φέρνει η προσπάθεια των ρόδων, της λεβάντας κ.α. αρωματικών φυτών, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τη γεωργία της χώρας.

Προς την κατεύθυνση της μεγέθυνσης του συνεταιρισμού, υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά σχεδιασμός για την ανάπτυξη δεκατριών (13) νέων κωδικών πρωτογενών και δευτερογενών, με στόχο την αύξηση της ποικιλίας αλλά και της διαφοροποίησης των προϊόντων του Συνεταιρισμού.

Για την κάλυψη των αναγκών των αγορών του Συνεταιρισμού σε τελικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, υλοποιήθηκε το 2016 μέρος του προγραμματισμού για νέες φυτείες ρόδων, λεβάντας, ρίγανης, μελισσόχορτου κ.α. αρωματικών φυτών.

Συνολικά φυτεύτηκαν περίπου 400 νέα στρέμματα φυτειών των προαναφερομένων φυτών κυρίως στην περιοχή Βοΐου, Γρεβενών και Καστοριάς, όπου επεκτείνονται και τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Μικροκάστρου το προσεχές διάστημα θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέσσερις βασικές παραγωγικές κατευθύνσεις που θα αποτελέσουν και το βασικό κορμό του υπό έγκριση επιχειρησιακού Σχεδίου του Συνεταιρισμού.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε προς τα μέλη του Συνεταιρισμού η υποχρεωτική υπαγωγή των καλλιεργειών στο καθεστώς της βιολογικής γεωργίας, ώστε να διαφοροποιηθούν τα προϊόντα του Συνεταιρισμού από τα αντίστοιχα μαζικής παραγωγής.

Εν όψει και των σχετικών αναπτυξιακών μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προγραμματίζεται η επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών για την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Συνεταιρισμού.

Από το Γραφείο Τύπου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria