ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - Ρουκέτα Ευαγγέλου για Καραταγλίδη: «Το σύστημα δεν θέλει...» - OlaDeka

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – Ρουκέτα Ευαγγέλου για Καραταγλίδη: «Το σύστημα δεν θέλει…»

Ευαγγέλου σε Σμιξιώτη: Συγχαρητήρια αλλά στο τέλος θα βρείτε τέτοια εμπόδια…γιατί αυτό το σύστημα έτσι είναι! Ξεκάθαρη μομφή για Καραταγλίδη και συν αυτώ!

Την Εφορία Καστοριάς στην ΕΔΗΚΑ θέλει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους της τοπικής Ν.Ε.του κόμματος, Δημήτρη Σμιξιώτη, χθες βράδυ στο ΔΙΚΤΥΟ 1.

Το κτίριο που στεγάζεται η ΕΔΗΚΑ έγινε με τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα) ουσιαστικά με χρήματα του δημοσίου και ο σκοπός ήταν να δωθεί στην ΕΔΗΚΑ. Για διαδικαστικούς λόγους όμως επιλέχθηκε να παραχωρηθεί σε έναν παρένθετο φορέα, αυτόν του επιμελητηρίου. Άρα το κτίριο αυτό, δεν έγινε με χρήματα του Επιμελητηρίου, κατασκευάστηκε με κρατικά κονδύλια και ουσιαστικά είναι ένα δημόσιο κτίριο το οποίο μένει αναξιοποίητο και κενό.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου πέφτει σε αντιφάσεις. Έχει αναφέρει ο ίδιος ότι τα τελαυταία χρόνια έχουν εκλείψει οι μικρές γουνοποιητικές επιχειρήσεις και στον κλάδο παραμένουν μεγάλες εταιρείες που διατηρούν εκθετήρια μέσα στις ιδιόκτητες και σύγχρονες και καθετοποιημένες εγκαταστάσεις τους. Άρα η επιμονή του κ. Καραταγλίδη για το πλαίσιο χρησιμοποίησης του χώρου αποκλειστικά για τη γουνοποιία με τη λογική που αυτός παρουσιάζει ως επιχείρημα, δεν ισχύει ούτε ακόμη στην περίπτωση που όλοι εύχονται να υπάρξει, δηλαδή εκείνη της ανάκαμψης της γούνας.

Πρέπει να αναφερθεί κάτι το οποίο τόνισε ο Αχχιλέας Ευαγγέλου σχετικά με τη δημιουργία μιας δεύτερης ΕΔΗΚΑ στη Θεσσαλονίκη (εννοώντας την κίνηση Μουζενίδη) και όλοι οι γουνοποιοί αντιλαμβάνονται το νόημα. Επίσης, όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην κατηγορία που θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει ανάγκη έναν χώρο σαν αυτό που σήμερα βρίσκεται η ΕΔΗΚΑ για εκδηλώσεις και εκθέσεις, θα ήταν εύκολο να κατευθυνθούν στο νέο εκθετήριο του Προφήτη Ηλία.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι ότι οι ανάγκες στέγασης της εφορίας Καστοριάς δεν είναι περισσότερα από 1000 τ.μ. Ακόμη και άλλες υπηρεσίες να μεταφερθούν εκεί, θα χρειαστούν 2 με 3 χιλιάδες τ.μ.

Η ΕΔΗΚΑ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της κ. Α. Ευαγγέλου σε πλήρη ανάπτυξη και σε τέλεια ανάκαμψη του κλάδου, θα χρειαστεί 4.000 τ.μ. το ανώτερο! Άρα κανείς δεν καταλαβαίνει την επιμονή του κ.Καραταγλίδη για μη παραχώρηση ενός μικρού εμβαδού 1.000 τ.μ. που να αφορά στη στέγαση μιας δημόσιας υπηρεσίας σε δημόσιο κτίριο το οποίο διαθέτει πάνω από 15.000 τ.μ. και κανείς δεν ζητά την έξωση της ΕΔΗΚΑ αλλά τουναντίον όπως ισχυρίζεται και ο κ. Ευαγγέλου θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη αφού θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε λειτουργικά και άλλα έξοδα στα οποία σήμερα δεν ανταπεξέρχεται και θα τα μοιραστεί με τον νέο «συγκάτοικο»!

Ο κ.Μπάμπης Καραταγλίδης και κάποιοι άλλοι που τον…σιγοντάρουν στο «παράφωνο» και περίεργο «σκοπό» του, θα αναγκαστεί άμεσα να εξηγήσει στην τοπική κοινωνία προς τι όλη αυτή η εμμονή με την αρνητική του στάση απέναντι στην πρόταση για συστέγαση της ΕΔΗΚΑ με υπηρεσίες του δημοσίου στο δημόσιο κτίριο της Χλόης. Δεν γνωρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πόσο υποφέρει αυτή τη στιγμή ο Έλληνας φορολογούμενος; Δεν καταλαβαίνει ότι ο καταδυναστευόμενος από την οικονομική κρίση και ότι αυτή συνεπάγεται πολίτης, δεν αντέχει και δεν θέλει να πληρώνει τα ενοίκια για την στέγαση αυτών των υπηρεσιών σε ιδιωτικούς χώρους; Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο μισθωτός του ΝΠΔΔ κ. πρόεδρος;

Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, ακόμη και ένα παιδί διαβάζει:

«Σκοπός των Επιμελητηρίων είναι η προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας και των επαγγελμάτων στην περιφέρειά τους, μέσα στα πλαίσια των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας…» ή «Τα Επιμελητήρια είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, επί των οποίων ο Υπουργός Ανάπτυξης ασκεί κατασταλτική διαχειριστική εποπτεία, ως προς τη νομιμότητα των πράξεών τους.» ή και την ηθική λογική θα συμπήρωνε κάποιος!

Για να μην αναφερθεί κανείς σε απόψεις κάποιων από τη…χορωδία του προέδρου που στην τελευταία συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα της στέγασης δημόσιων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να δοθεί το δημόσιο κτίριο που στεγάζεται η ΕΔΗΚΑ για να φιλοξενήσει και δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και γενικώς δεν πρέπει να συζητάμε για το όλο θέμα αφού οι δημόσιες υπηρεσίες που νοικιάζουν σε ιδιώτες κάνουν καλό στον τόπο αφού αφήνουν λεφτά σε αυτούς του ιδιώτες!

Kρίνουμε δέον να συνηγορήσουμε με τον Αχιλλέα Ευαγγέλου ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένη τη συστέγαση κάποιας υπηρεσίας με την ΕΔΗΚΑ, εκτός των άλλων και λόγω των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας.

Βέβαια σε όλα αυτά που μοιάζουν να κινούνται μέσα σε ομιχλώδη τοπία και παγιδευμένα εδάφη με κάθε είδους εμπόδια και νάρκες, προστίθεται και η άλλη πληροφορία ότι την ίδια στιγμή που η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για μετεγκατάσταση της εφορίας, το υπουργείο οικονομικών έχει ήδη προχωρήσει σε διαγωνισμό για ενοικίαση ακινήτου και μάλιστα υφίσταται και αποτέλεσμα. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σ. Αδαμόπουλου, τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει κερδίσει η οικογένεια Παναγιωτίδη η οποία ήταν και ο μοναδικός διαγωνιζόμενος!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria