Επιστολή του Ναούμ και της Ελευθερίας Δίτσιου για το «Φτύσε για κάτι που αξίζει» - OlaDeka

Επιστολή του Ναούμ και της Ελευθερίας Δίτσιου για το «Φτύσε για κάτι που αξίζει»

Οι εκδηλώσεις «Φτύσε για κάτι που αξίζει»  με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της κοινωνίας μας για εθελοντές δότες μυελού των οστών, ολοκληρώθηκαν.

Πλέον ο Ερυθρός Σταυρός Καστοριάς αποτελεί το Κέντρο Αναφοράς του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών ) για όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες.

Ως γονείς της Αγγελίνας, της Αθηνάς και του Τρύφωνα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό των παιδιών μας στις δράσεις που πραγματοποίησαν. Να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε τον καθένα από εσάς προσωπικά μας είναι φοβερά δύσκολο. Είστε τόσοι πολλοί και φοβόμαστε πως θα ξεχάσουμε κάποιον και αυτό θα είναι άδικο απέναντι σας.

Άνθρωποι απλοί, αγνοί γεμάτοι συναισθήματα, εμπιστευτήκατε, πιστέψατε τα παιδιά μας. Σταθήκατε ανιδιοτελώς στο πλευρό τους, τους δώσατε μια ζεστή αγκαλιά και έναν καλό λόγο (που τον είχαν πραγματικά ανάγκη για να συνεχίσουν). Ενημερωθήκατε και πλήρως αποφασισμένοι γίνατε είτε οι ίδιοι δότες είτε βοηθήσατε – λόγω ηλικίας – στην εκστρατεία αφύπνισης του κόσμου.

Στόχος όλων μια δύσκολη αρρώστια, κυρίως μικρών παιδιών, η λευχαιμία. Οι τρείς όμως αυτές δράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τον σημαντικό αριθμό των περίπου χιλίων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην περιοχή μας. Ήδη πολλοί από εσάς έχετε επιβεβαίωση καταχώρησής σας στην Τράπεζα Δοτών.

Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα και ακόμη τα πιο ωραία παραμύθια έχουν και τον δράκο τους, δε θα  μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία και προσπάθεια των παιδιών μας.

Έτσι τους καχύποπτους, τους δύσπιστους ή ακόμη και τους κακοπροαίρετους που έψαχναν απεγνώσμενα να βρουν οικονομικό όφελος, προγράμματα ΕΣΠΑ και άλλες ιστορίες που αγγίζουν τα όριατης φαντασίας δεν τους κακίζουμε. Θεωρούμε ότι λόγω πολλών υποχρεώσεών τους, έλλειψης χρόνου ή κυρίως απαξίωση στις προσπάθειες νεαρών παιδιών δεν κατάφεραν να παρευρεθούν σε μία από τις τρείς εκδηλώσεις για να ακούσουν και να κατανοήσουν τον πραγματικό λόγο των δράσεων αυτών.

Η κόρη μας, η Αγγελίνα, στη Μεγάλη Βρετανία καθημερινά ζει με τον ανθρώπινο πόνο και έρχεται αντιμέτωπη με τον θάνατο μικρών παιδιών από μια πολύ δύσκολη ασθένεια, την λευχαιμία. Όταν πληροφορήθηκε ότι η τοπική δεξαμενή σε εθελοντές δότες ήταν σχεδόν άδεια θεώρησε ότι δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει για τον τόπο που γεννήθηκε και αγαπά. Σε μία περιοχή αμιγή πληθυσμιακά, όπως η δική μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί κάποιος συμβατός με έναν συνάνθρωπό του που θα τον έχει ανάγκη. Το μόνο που χρειάζεται, όπως λέει η ίδια, είναι η κοινή προσπάθεια όλων μας και να φροντίσουμε από πριν για όλους μας.

Εκείνο λοιπόν που ευχόμαστε σαν γονείς είναι εμείς οι μεγαλύτεροι να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των παιδιών μας, να γίνουμε συμπαραστάτες τους και όχι εμπόδιο στα όνειρα και τις πρωτοβουλίες τους.

Εσείς τα υπέροχα παιδιά της περιοχής μας πάρτε την προσπάθεια αυτή στα χέρια σας. ΜΙΛΗΣΤΕ ! Μιλήστε στους φίλους σας, στους γνωστούς σας, στους συγγενείς σας. ΣΤΕΙΛΤΕ κόσμο στον Ερυθρό Σταυρό και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ μια μεγάλη βάση από εθελοντές δότες ώστε αν κάποιος κάποτε βρεθεί σε ανάγκη στην περιοχή μας (μακάρι να μην συμβεί ποτέ αυτό) να είμαστε έτοιμοι.

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους ,

Καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα.

Ναούμ και Ελευθερία Δίτσιου

ΥΓ: Όσοι από εσάς έχετε κάποιες απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στα τηλέφωνα

Ναούμ: 6944626362, Ελευθερία: 6947565370

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria