ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ - OlaDeka

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

“Ο νέος μισθωτής της εφορίας έχει υπογράψει ρήτρα που λέει ότι αν βρεθεί δημόσιο κτίριο…”

Σε δηλώσεις στο oladeka.com προέβη η κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης των δημοσίων κτιρίων της Καστοριάς και την μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών από ιδιωτικούς χώρους σε αυτά.

“Επειδή βλέπω διάφορους να εκμεταλεύονται και μάλιστα όψιμα το θέμα, πρέπει να τους στείλω ένα μήνυμα. Πρέπει να πω σε όλους αυτούς που είχανε τόσες δεκαετίες τις δημόσιες υπηρεσίες να νοικιάζουν με υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά κτίρια επειδή -μάλλον- προσπαθούσαν να στηρίξουν με αυτόν τον περίεργο τρόπο την ιδιωτική πρωτοβουλία, ότι τώρα καλά είναι να σωπάσουν και να μην μας “μαλώνουν” για το χρονοδιάγραμμα μας όσον αφορά στη μεταφορά αυτών των υπηρεσιών.

Στη σημερινή εποχή που διανύουμε, η αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Για αυτό ξεκινήσαμε τη διαδικασία με τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ η οποία εργάζεται με στόχο τη διαβούλευση και την έρευνα για την ορθή επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Έτσι ζητήσαμε και τη συνδρομή του τεχνικού επιμελητηρίου το οποίο μας παρέδωσε και τη σχετική μελέτη αλλά και τη συνδρομή άλλων φορέων στη συνέχεια.

Να πω και κάτι άλλο, επειδή βλέπω ότι οι γνωστοί υποκριτές αλλά και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν το δημόσιο διάλογο του όλου θέματος στο ζήτημα της εφορίας θα πω τα εξής:

1ον) Η εφορία μπορεί να έχει ήδη κινήσει και ολοκληρώσει διαδικασίες παλαιότερου διαγωνισμού για μεταφορά της σε άλλο ιδιωτικό κτίριο (σ.σ. εννοώντας το κτίριο Παναγιωτίδη) αλλά αυτό που κανείς δεν αναφέρει ίσως επίτηδες, είναι ότι ο νέος μισθωτής που κέρδισε τον διαγωνισμό, έχει υπογράψει ρήτρα στο συμβόλαιο όπου αναφέρεται ρητά ότι σε περίπτωση που οποιαδήποτε στιγμή βρεθεί δημόσιο κτίριο να φιλοξενήσει την εφορία, η μεταφορά της υπηρεσία σε αυτό γίνεται άμεσα! Κανείς όμως δεν το λέει αυτό. Γιατί άραγε; Αντιθέτως η κα Αντωνίου μιλά μετά από τόσα χρόνια εφησυχασμού όσον αφορά στα τεράστια χρηματικά ποσά που έχουν σπαταληθεί σε ενοίκια, για χτίσιμο νέων κτιρίων!

2ον) Όταν μιλάμε για το θέμα της αξιοποίησης των δημοσίων κτιρίων, δεν εξαντλούμε τη συζήτηση στη μεταφορά της εφορίας. Υπάρχουν τόσες άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που -μαζί με την εφορία-  πρέπει να μεταστεγαστούν σε δημόσια κτίρια όπου δεν θα πληρώνουν ενοίκια και δη υπέρογκα. Ας σταματήσουν κάποιοι να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ντόρο με θέματα τα οποία δεν τους συμφέρουν καθόλου αφού αποδεικνύουν το ένοχο πολιτικό τους παρελθόν!

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria