Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα - OlaDeka

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ antinews.gr

«Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του antinews.gr, που πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρα και στη Νέα Δημοκρατία. Το antinews.gr αμφισβητεί ευθέως τις ικανότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι χρησιμοποιεί στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά (Βορίδη, Γεωργιάδη, Σταϊκούρα, Βρούτση κτλ) αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει … πάγκο όπως αρχικώς υποστήριζε.

« Δεν είδαμε» γράφει το antinews « την ανανέωση που επικαλούνταν ο Μητσοτάκης, ούτε βεβαίως έχουμε δει και το πρόγραμμα της ΝΔ. Κυρίως το οικονομικό, πέραν κάποιων υποσχέσεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ ή της φορολογίας, δεν έχουμε δει ποσοτικοποιημένες προτάσεις ή σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας».

Επίσης: « Ένας χρόνος έχει περάσει, κάποιοι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να στηρίξουν τον Κυριάκο, κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν και ορισμένοι παίζουν παρασκηνιακά παιχνίδια θέλοντας ακόμη και πίσω από τις κουρτίνες να ελέγξουν το κόμμα. Υπάρχουν και μερικοί που ακόμη και τώρα που η ΝΔ δεν είναι στην εξουσία, αυτοί προβάρουν κοστούμια αρχηγού περιμένοντας πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης. Ό,τι έκαναν δηλαδή και με τον Σαμαρά γι’ αυτό και η ΝΔ έχει πατώσει σε ποσοστά και αξιοπιστία».

Γράφει το antinews.gr:

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ. Στις 10 Ιανουαρίου του 2016 κι έπειτα από μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία να δώσουν το κόμμα στον Μητσοτάκη κι όχι στον Μεϊμαράκη και την παρέα των Καραμανλικών που ήθελαν πίσω την «ιδιοκτησία» τους.

Ανεξαρτήτως αν ο Κυριάκος αποδείχθηκε καλός ή κακός αρχηγός η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε ως το μεγάλο αουτσάιντερ, πίσω και από τον Τζιτζικώστα και κατέληξε να γίνει πρόεδρος κάνοντας την έκπληξη. Πολλοί μίλησαν για την επανάσταση του αυτονόητου. Την εξέγερση των Νεοδημοκρατών απέναντι στις κομματικές νομενκλατούρες και στην καμαρίλα που ήθελε να επιβάλει τις δικές της επιλογές. Ήταν μάλιστα και η πιο μεγάλη ήττα του Καραμανλισμού, το ίδιο μεγάλη με την ήττα του Μητσοτακισμού όταν ο Σαμαράς «σκούπισε» την Ντόρα το 2009.

Ένας χρόνος έχει περάσει, κάποιοι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να στηρίξουν τον Κυριάκο, κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν και ορισμένοι παίζουν παρασκηνιακά παιχνίδια θέλοντας ακόμη και πίσω από τις κουρτίνες να ελέγξουν το κόμμα.

Υπάρχουν και μερικοί που ακόμη και τώρα που η ΝΔ είναι στην εξουσία, αυτοί προβάρουν κοστούμια αρχηγού περιμένοντας πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης. Ό,τι έκαναν δηλαδή και με τον Σαμαρά γι’ αυτό και η ΝΔ έχει πατώσει σε ποσοστά και αξιοπιστία.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν αλλαγές στο κόμμα, η κυβέρνηση αισθάνθηκε ότι υπάρχει αντιπολίτευση. Θυμίζουμε ότι ο Τσίπρας ήθελε τον Βαγγέλα για αρχηγό για να τον έχει του χεριού του ή γιατί τον επέβαλε ο… φίλος Καραμανλής. Εδώ κι ένα χρόνο λοιπόν, με πολλά προβλήματα, η ΝΔ βγήκε μπροστά και εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση του Τσίπρα και της παρέας του.

Όπως, όμως, έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές, δεν αρκεί η ΝΔ να περιμένει πότε θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα διαλύσει την Ελλάδα. Ένα πατριωτικό, φιλελεύθερο, δημοκρατικό κόμμα όπως η ΝΔ πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη χώρα, ένα σχέδιο για το μέλλον των παιδιών μας.

Πέρασε ένας χρόνος και το μόνο που είδαμε από τη ΝΔ ήταν η συνεχής επίκληση των πρόωρων εκλογών και μια ασαφής «συμφωνία αλήθειας» που στο κάτω – κάτω είναι και αυτονόητη σε μια χώρα που έχει τεράστια προβλήματα και δεν έχει άλλο χρόνο για ψέματα. Δεν έχουμε δει μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα. Γιατί δεν είναι αλλαγή ότι έφυγε ο Κουμουτσάκος και πήγε ο Κικίλιας στη θέση του που ουσιαστικά τώρα μαθαίνει τη δουλειά (στου κασίδη το κεφάλι). Τα περισσότερα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά είναι ο Άδωνις, ο Βορίδης, η Άννα – Μισέλ, ο Σταϊκούρας, ο Βρούτσης. Δηλαδή… η κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν είδαμε την ανανέωση που επικαλούνταν ο Μητσοτάκης, ούτε βεβαίως έχουμε δει και το πρόγραμμα της ΝΔ. Κυρίως το οικονομικό, πέραν κάποιων υποσχέσεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ ή της φορολογίας, δεν έχουμε δει ποσοτικοποιημένες προτάσεις ή σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας.

Πότε θα τα δούμε όλα αυτά; Μόλις γίνει κυβέρνηση; Μα τότε δεν θα μπορεί ούτε σύσκεψη να κάνει ο Κυριάκος, θα παράγει πολιτική;

Επίσης, αυτό που δεν έχουμε δει από τη ΝΔ είναι καλά αντανακλαστικά. Δεν μπορεί να διαβάζουν το… Antinews για να καταλαβαίνουν αν ένα θέμα είναι σοβαρό ή όχι. Αφήστε δε που έχουν γίνει μια σειρά από στρατηγικά λάθη, όπως π.χ. το «παρών» στην πρόσφατη ψηφοφορία για τις παροχές στους συνταξιούχους.

Τέλος, υπάρχει και το… προαιώνιο πρόβλημα της ΝΔ να προσελκύει διάφορους «συμβούλους» της κακιάς ώρας που μεγαλύτερο κακό κάνουν παρά καλό. Ένα χρόνο μετά ο Κυριάκος θα έπρεπε να έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Να ευχηθούμε… μακροημέρευση στην ηγεσία της ΝΔ και να γίνει και πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Άλλωστε, προϋπόθεση δική μας ήταν πάντα να στηριχθεί αυτός που θα διώξει αυτό το «αριστερό τέρας» που κυβερνά. Όπως, όμως, έχουμε γράψει, η διακυβέρνηση της χώρας είναι η τελευταία ευκαιρία και για το κόμμα και για την Ελλάδα. Αν αποτύχει ο Μητσοτάκης τότε θα δούμε πολλά πολιτικά νούμερα να αναδύονται και «κλάφτε την Ελλάδα».

Ας σηκώσουν τα μανίκια, λοιπόν, στα γραφεία της ΝΔ. Ας βάλουν το μυαλό τους μέσα στο κεφάλι τους και ας γίνουν πιο γρήγοροι και πιο ξύπνιοι. Η χώρα δεν χρειάζεται απλούς διαχειριστές, χρειάζεται όραμα και όρεξη για δουλειά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria