NeuV, το πρώτο αυτοκίνητο με συναισθήματα! - OlaDeka

NeuV, το πρώτο αυτοκίνητο με συναισθήματα!

Σίγουρα δεν θα κέρδιζε βραβείο σε καλλιστεία αυτοκινήτων, καθώς μοιάζει με ένα μεταλλικό κουτί πάνω σε τέσσερις ρόδες. Αλλά το στοίχημα της Honda για το νέο concept μοντέλο της που θα παρουσιαστεί στις 5 Ιανουαρίου στο Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας, βρίσκεται αλλού: το NeuV είναι ένα αυτοκίνητο με συναισθήματα!

To ηλεκτρικό μοντέλο για κίνηση στην πόλη διαθέτει μία ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη, που η Honda ανέπτυξε σε συνεργασία με την Cocoro SB, την οποία ονομάζουν «emotion engine», μηχανή συναισθημάτων. Η ανακοίνωση της εταιρείας, που δεν μπαίνει σε τεχνικές λεπτομέρειες, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τη συναισθηματική κατάσταση του οδηγού του (από την οδική του συμπεριφορά; από τον τόνο της φωνής του; από τη θερμοκρασία του;) και να εκφράζει δικά του συναισθήματα.

Καθώς δεν υπάρχει πρακτική εμπειρία από κάτι αντίστοιχο, ανατρέχουμε στον κινηματογράφο όπου συναντάμε δύο περιπτώσεις. Η καλή είναι ο Herbie, ο «Σκαραβαίος» της ταινίας «Κατσαριδάκι αγάπη μου». Η κακή είναι η Christine, η Plymouth Fury από το ομώνυμο βιβλίο του Stephen King και την ταινία του John Carpenter. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Γενάρη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria