Globo: H σύζυγος του Αμοιρίδη παραδέχτηκε την εμπλοκή της στο θάνατο του πρέσβη - OlaDeka

Globo: H σύζυγος του Αμοιρίδη παραδέχτηκε την εμπλοκή της στο θάνατο του πρέσβη

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, με την βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo να μεταδίδει ότι η σύζυγος του άτυχου διπλωμάτη ομολόγησε την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Την πράξη του φέρεται να έχει ομολογήσει και ο 29χρονος εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Sergio Gomes Moreira Filho.

Νωρίτερα σήμερα, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη μετέβη σε αστυνομικό τμήμα στο Ρίο για να καταθέσει στις αρχές.

Στα ανακριτικά γραφεία είχε οδηγηθεί αργά τη νύχτα και ο 29χρονος εραστής της, ο οποίος είναι αστυνομικός.

Μερικές ώρες αργότερα, ο γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι έχει στη διάθεσή του αρκετά στοιχεία για να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για την σύζυγο του πρέσβη όσο και για τον εραστή της.

«Χειροπέδες» πέρασαν οι αρχές και στον Eduardo Tedeschi, φίλο του αστυνομικού.

Μάλιστα, η αστυνομία του Ριο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία εμπλέκεται και ένα τέταρτο πρόσωπο, ξάδελφος του Sergio Moreira.

Παρότι η απανθρακωμένη σορός που εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, αστυνομικές πηγές δηλώνουν σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ ότι «πιθανότατα πρόκειται» για τον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το ιστορικό της δραματικής υπόθεσης 

Η σύζυγος του Αμοιρίδη την ώρα που φτάνει στο αστυνομικό τμήμα
Η σύζυγος του Αμοιρίδη την ώρα που φτάνει στο αστυνομικό τμήμα

Αξιωματικοί της αστυνομίας ερευνούν το σενάριο ο Κυριάκος Αμοιρίδης να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών της συζύγου του και αργότερα να τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε καμένο σε κοντινή απόσταση.

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη δήλωσε την εξαφάνιση του συζύγου της στην αστυνομία την Πέμπτη, ισχυριζόμενη ότι προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του εδώ και τρεις ημέρες.

Οι αστυνομικοί, όμως, εντόπισαν κηλίδες αίματος στον καναπέ του σπιτιού όπου διέμενε το ζευγάρι, κάτι που κίνησε υποψίες για πιθανή εμπλοκή της Βραζιλιάνας συζύγου του Αμοιρίδη στην εξαφάνισή του.

Τα έπιπλα του σπιτιού έχουν ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή 

«Φως» στο θρίλερ αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, εξέταση που θα επιβεβαιώσει και επίσημα ότι πρόκειται για τη σορό του Έλληνα διπλωμάτη.

«Αυτή τη στιγμή, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί αν το πτώμα είναι του πρέσωη» δήλωσε ο σερίφης Evaristo Pontes, του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria