ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ...ΔΩΡΑ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ - ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΞΕΝΙΑ - OlaDeka

ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ…ΔΩΡΑ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ – ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΞΕΝΙΑ

Επίσκεψη του Υφ. Οικονομίας & Ανάπτυξης στην Καστοριά

Την Καστοριά επισκέφθηκε στις 27 Δεκεμβρίου οικογενειακώς για διήμερο με αφορμή τις γιορτές, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο χαρακτήρας της επίσκεψης όμως τελικά, μετατράπηκε από τουριστικός σε ένα γεμάτο διήμερο εργασίας και επαφών με φορείς της Καστοριάς, για συζήτηση και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής.

Βέβαια ο υφυπουργός ήταν προετοιμασμένος για συνδυασμό διακοπών και εργασίας αφού συνοδεύονταν και από τον γνωστό και έμπειρο συνεργάτη του κ. Δημήτρη Σαμαρά.

Να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων του συνδέσμου γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» με τον υφυπουργό στην Αθήνα, με κύριο θέμα συζήτησης το κτίριο του κέντρου γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση αυτή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της παραμονής του υφυπουργού στην Καστοριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενημερωμένος με κάθε λεπτομέρεια για τα τοπικά θέματα από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Πιτσιόρλας, αντί να δει τα αξιοθέατα της Καστοριάς, ξόδεψε το χρόνο του σε συναντήσεις με τον σύνδεσμο γουνοποιών, τον δήμαρχο Καστοριάς και τους υπόλοιπους φορείς σε απανωτά meeting για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Στις επαφές, συμμετείχαν η Ν.Ε. Καστοριάς, η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης κ.α. ενώ στο πλαίσιο όλων των ενεργειών συμμετέχει με πολύ σημαντικό ρόλο ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης.

pitsiorlas-teligioridou

Η πρώτη είδηση που προέκυψε είναι ότι ο υφυπουργός και το επιτελείο του, δρομολόγησαν την εξεύρεση οριστικής λύσης στο νομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτίριο του συνδέσμου γουνοποιών.

Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκεται η επίλυση των νομικών προβλημάτων, η «ακύρωση» του προστίμου του 1.280.000 ευρώ και το άνοιγμα του δρόμου για την είσπραξη του ενός εκατομμυρίου περίπου της απωλεσθείσας έως αυτή τη στιγμή επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο έχων τη φήμη του εργασιομανούς, αποτελεσματικού και πρακτικού στελέχους της κυβέρνησης πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ασχολήθηκε και με το θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Καστοριάς σε δημόσια κτίρια.

Για την αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων και άλλα θέματα επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και μετά τη συνάντηση προέκυψε αισιοδοξία με προσδοκόμενο τη δρομολόγηση αποτελεσματικών λύσεων.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΕΔΗΚΑ όπως είναι γνωστό έχει χτισθεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο δήμος με τον όρο να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για σκοπούς που έχουν σχέση με τη γούνα. Αυτός ο όρος όμως εμποδίζει τη μετεγκατάσταση και φιλοξενία των δημοσίων υπηρεσιών εκεί.

Από τις επαφές προέκυψε η σύμφωνη γνώμη των φορέων της γούνας αλλά και του δήμου Καστοριάς, να παρθεί απόφαση για την αλλαγή του περιοριστικού αυτού όρου. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την όλη διαδικασία μετεγκατάστασης που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Ο κ. Πιτσιόρλας άνοιξε και άλλα θέματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Καστοριά, όπως η πρόταση με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού στον Δήμο Καστοριάς και την εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές δυνατότητες (LED), που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της υπάρχουσας υποδομής, με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και τη μείωση των δημοτικών τελών προς τους δημότες.

Επίσης έγινε σημαντική αναφορά για παραχώρηση του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ στο δήμο Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πιτσιόρλα για το ενδιαφέρον και την προθυμία του, στην προσπάθεια επίλυσης ζωτικών θεμάτων, που αφορούν την τοπική οικονομία με προσδοκόμενα οφέλη για την κοινωνία.

Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Ανέλαβε την προεδρία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τον Μάρτιο του 2015 και σήμερα είναι Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Καστοριά αλλά και τη θετική συμμετοχή όλων τοων τοπικών φορέων, δρομολογείται άμεση επίλυση κορυφαίων ζητημάτων και προβλημάτων της περιοχής που χρονίζουν όσον αφορά τη γούνα και άλλους ζωτικούς τομείς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του oladeka.com πολύ σύντομα (σε περίπου μισό μήνα) θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

DSCN7737-667x500

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria