Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από βόμβα σε σακίδιο στο υπ. Εργασίας - OlaDeka

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από βόμβα σε σακίδιο στο υπ. Εργασίας

ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε σακίδιο στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Άγνωστος, τηλεφώνησε στη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως διακόπηκε η κυκλοφορία από την αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή.

 

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, αφού πέρασε το διάστημα των 40 λεπτών που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την διάσπαση του εκρηκτικού μηχανησμού.

Μετά από τις ελεγχόμενες εκρήξεις στο σακίδιο, οι άνδρες των ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε – άγνωστο γιατί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από τα συνεργεία της αστυνομίας που ερεύνησαν το χώρο μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, μετά τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν για την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού, έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και άλλα αντικείμενα που θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο.

Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά απο την είσοδο του Υπουργείου. Πριν από λίγα λεπτά, άνοιξε και η οδός Σταδίου όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία από νωρίς το πρωί. Αυτή την ώρα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria