Συνάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και στελεχών της Δημοκρ. Συμπαράταξης με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς - OlaDeka

Συνάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και στελεχών της Δημοκρ. Συμπαράταξης με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς

varsamis-maleas

Τη Δευτέρα 5-12-2016, αντιπροσωπεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επικεφαλής το Γραμματέα κ. Κοσμά Βαρσάμη και τους κ. Σωτήριο Ραπτόπουλο και κ. Βασίλη Ιωάννου, πραγματοποίησε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς. Κατά τη συνάντηση αυτή με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου συζητήθηκαν τα προβλήματα της απασχόλησης στο νομό Καστοριάς, όπου διαπιστώθηκε ότι ο δείκτης ανεργίας έχει φτάσει σε σοκαριστικό επίπεδο. Το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα είναι πλέον μικρότερο από τους ανέργους, δημιουργώντας μία τεράστια κοινωνική κρίση η οποία δεν διαφαίνεται να αμβλύνεται στο επόμενο διάστημα.

Κατά τη συνάντηση η ΝΕ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, που έχει απήχηση στους πολίτες του νομού και παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης από εθελοντές εκπαιδευτικούς 8 ειδικοτήτων σε περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων του λυκείου.

pasokastoria

Διαπιστώθηκε γι άλλη μία φορά η ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το 2οολοκληρωμένο πρόγραμμα για το νομό Καστοριάς, που αφορούσε τους άνεργους της περιοχής μας. Είναι επομένως εύλογο το ερώτημα γιατί σε άλλους νομούς να έχει εγκριθεί και όχι στο Νομό Καστοριάς;

Διαπιστώθηκε επίσης η ανακολουθία του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη για τη μη τήρηση της υπόσχεσης που έδωσε για την εξασφάλιση 500 θέσεων εργασίας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας το Μάιο.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε μία τεράστια ζημιά στην πορεία της χώρας με ιδιαίτερα αρνητικά επακόλουθα στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση, αλλά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θέτει εμπόδια στις προσπάθειες των φορέων του νομού, σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ανεργίας. Διαπιστώνονται ανακολουθίες, έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με αρνητικά αποτελέσματα για τους πολίτες του νομού μας. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε και τοπικά ανεύθυνη αντιπολίτευση, υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα και παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην ομιλία του στην Κοζάνη (το Δεκέμβριο του 2014) όπου άφηνε να διαφανεί ένα μεγάλο πρόγραμμα, αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν είχαν και δεν έχουν καμία στρατηγική επίλυσης των προβλημάτων της γουνοποιίας.

Επειδή άποψή μας είναι ότι οι πολιτικές παρατάξεις πρέπει να δρουν πρώτα χάριν της πατρίδας και της κοινωνίας και μετά για το δικό τους πολιτικό όφελος, προτείνουμε άμεσα μία κοινή συνάντηση των φορέων του νομού και των τοπικών πολιτικών παρατάξεων, όπου θα λάβουμε κοινή δράση για την προώθηση και επίλυση των 2 ανωτέρω προγραμμάτων απασχόλησης.

Πρόθεση μας είναι να πράττουμε κι όχι να αντιπολιτευόμαστε μόνο για χάριν εντυπώσεων. Θα ασκούμε κριτική, όχι για την κριτική αλλά για την προώθηση της επίλυσης των ζητημάτων του τόπου.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria