Παυλόπουλος στην ΕΡΤ: Ας λέει ότι θέλει ο Ερντογάν. Η Ελλάδα δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω - OlaDeka

Παυλόπουλος στην ΕΡΤ: Ας λέει ότι θέλει ο Ερντογάν. Η Ελλάδα δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω

Μήνυμα προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, τις αλυτρωτικές πρακτικές της FYROM, αλλά και προς τους Ευρωπαίους αναφορικά με το χρέος της χώρας στέλνει με συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ο Προκόπης Παυλόπουλος

Μήνυμα στην τουρκική ηγεσία στέλνει μέσω της ΕΡΤ1, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΩΝΥΜΩΣ» και τον Βασίλη Ταλαμάνγκα, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο Ανώτατος Πολιτειακός παράγοντας ξεκαθαρίζει, πως ο ίδιος, δεν θα μένει απαθής απέναντι στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ Παυλόπουλος απαντά επίσης στις προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ τοποθετείται και για το φλέγον ζήτημα του ελληνικού χρέους και τις αντιστάσεις Σόιμπλε.
AdTech Ad

Ας κάνει ότι θέλει, εγώ, η Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα, το κάνουμε και για την Ευρώπη

“Ακούω ότι όλα αυτά για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ. Ας κάνει ότι θέλει, εγώ, η Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα, το κάνουμε και για την Ευρώπη” σημείωσε χαρακτηριστικά για τον Ερντογάν στο απόσπασμα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καυτηριάζει τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών, ενώ αναφέρεται στο θέμα του χρέους, στο προσφυγικό, αλλά και στην ψήφο των ομογενών.

Ο Σόιμπλε έλεγε την μισή αλήθεια. Ναι, κούρεμα όχι, ρύθμιση του χρέους όμως οπωσδήποτε

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση και το χρέος, ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται να αναφέρεται σε δηλώσεις του ΔΝΤ, πως το ελληνικό χρέος είναι μια βόμβα. “Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά” σημείωσε και πρόσθεσε: “Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για κούρεμα του χρέου. Ο ESM απαγορεύει το κούρεμα” σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε ώστε να αρνηθεί την ελάφρυνση. “Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα όχι, ρύθμιση του χρέους όμως οπωσδήποτε”.

Για το ίδιο θέμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, εμφανίστηκε υπέρμαχος της έκδοσης ενός ευρωομολόγου στα πλαίσια των επιδιώξεων του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα μεταδοθεί ολόκληρη, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, από την ΕΡΤ1.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria