Ονομαστική ψηφοφορία για την «13η σύνταξη» θα ζητήσει ο πρωθυπουργός - OlaDeka

Ονομαστική ψηφοφορία για την «13η σύνταξη» θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την «13η σύνταξη».

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή να τεθούν αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες.

Στόχος του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να αποκαλυφθούν οι προθέσεις των βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Πάντως, οι κυβερνητικές πηγές επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους μετά την ανακοίνωση για πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων, τονίζοντας οτι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, μας ζήτησαν διευκρινιστικά στοιχεία και τα παρείχαμε».

Την ψηφοφορία αυτή επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του και ο υπουργός Οικονομικών Ευκελίδης Τσακαλώτος, μετά τη λήξη του σημερινού «γύρου» των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Κυβερνητικοί κύκλοι: Δύο οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές κατά την αυριανή ψηφοφορία.

«Είτε να καταψηφίσει τα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είτε να τα ψηφίσει, οπότε και δεν θα πρέπει να τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από αυτή την κυβερνητική επιλογή» λένε κυβερνητικοί κύκλοι, που παράλληλα «συμβουλεύουν» τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «διαβάσει τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί».

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι «οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria