Νέο τουρκικό παραλήρημα: Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «ασόβαρο» τον Καμμένο - OlaDeka

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «ασόβαρο» τον Καμμένο

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ακόμη μια πρόκληση προχώρησε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, το οποίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής» και τον καλεί να «συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εκδόθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο, αλλά και με αφορμή χαιρετισμό που είχε απευθύνει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 28 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τους βετεράνους της ΕΟΚΑ.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις για τα Ίμια, ο κ.Καμμένος δήλωσε χθες από την Ήπειρο ότι: «αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου».

Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζει και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, στις 28 Νοεμβρίου. «Το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε: Το δρόμο του καθήκοντος, της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Μπορούν να γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον. Διότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον», είχε δηλώσει ο κ. Καμμένος.

Σχολιάζοντας, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria