«Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει μέσω blog», κ. Βελκουλέσκου... - OlaDeka

«Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει μέσω blog», κ. Βελκουλέσκου…

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Με εμφανή την ενόχληση της Αθήνας από το άρθρο του Πόλ Τόμσεν, αλλά και των δανειστών μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η δυσφορία της κυβέρνησης για την παρέμβαση των αξιωματούχων του ΔΝΤ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής σε επισήμανση που έγινε προς την εκρπόσωπο του Ταμείου, Ντ. Βελκουλέσκου, ότι «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω blogs».

Η Αθήνα υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι οι Ευρωπαίοι συντάσσονται με την άποψη αυτή, γεγονός που ομολογουμένως αποτυπώθηκε στις σχετικές δηλώσεις της Κομισιόν και του ESM επί του θέματος.

Η απάντηση από την πλευρά της εκπροσώπου του ΔΝΤ ήταν ότι το Ταμείο εκτιμά ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν είχε ως στόχο να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά να καταγραφούν οι θέσεις του.

Οπως ήταν αναμενόμενο έγινε συζήτηση και για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα,οι οποίες συνεχίστηκαν σήμερα και από τη Νίσυρο με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι η Αθήνα δεν θα ρωτάει κάθε φορά τους δανειστές για το πως θα διατίθεται το πλεόνασμα.

Επισήμως, δεν υπήρξαν λεπτομερείς πληροφορίες για το τι ακριβώς συζητήθηκε επί των εξαγγελιών αυτών, ωστόσο δεδομένη θεωρείται σύμφωνα με πηγές η ενόχληση των δανειστών.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα φιλοδοξεί σε αυτή την επίσκεψη των θεσμών να κλείσει το staff level agreement αναφορικά με την αξιολόγηση, χωρίς να είναι γνωστό πόσο θα παραμείνουν οι θεσμοί αυτή τη φορά…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria