Διαδήλωσαν γυμνοί στη Βαρκελώνη κατά της γούνας - OlaDeka

Διαδήλωσαν γυμνοί στη Βαρκελώνη κατά της γούνας

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ANTIFUR

σ.σ. Οδηγούν αυτοκίνητα με δερμάτινη επένδυση, φοράνε δερμάτινα παπούτσια, κρατούν δερμάτινες τσάντες, καταβροχθίζουν ατελείωτες λιχουδιές από fast food και barbeque, παρακολουθούν με ευχαρίστηση και αδιαμαρτύρητα δεκάδες εκπομπές μαγειρικής που εκπαιδεύουν τους wanabee σεφ για τρόπους μαγειρέματος των διαφόρων κοψιδιών, ταΐζουν τα κατοικίδια σκυλάκια και γατάκια τους με κροκέτες που προέρχονται από άλλα σφαχτά, αλλά, ο ακτιβισμός επιλεκτικός! Επιλεκτικός πάντα ενάντια στη γούνα! Το ένδυμα που φορά ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη γη. Το μόνο αυθεντικό, φιλικό προς τη φύση και πραγματικά οικολογικό υλικό το οποίο προέρχεται από τη φύση και σε αυτήν επιστρέφει αφού αποσυντίθεται όπως όλα τα οικολογικά υλικά, σε αντίθεση με τα πλαστικά, συνθετικά γουναρικά που οι ίδιοι οι antifur βαφτίζουν «οικολογικά» ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο αφού δεν αποσυντίθενται ποτέ μολύνοντας έτσι βάρβαρα το περιβάλλον.

Δείτε το άρθρο που μιλά για ακόμη μία παράσταση υποκρισίας από ακτιβιστές – θύματα μιας μόδας που υποκινούν οργανώσεις όπως η peta που πρόσφατα ξεσκέπασε η petakillsanimals αποκαλύπτοντας ότι όλα γίνονται για το χρήμα και πως σύμφωνα με κυβερνητικές αποδείξεις του κράτους των ΗΠΑ, η εν λόγω οργάνωση σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες κατοικίδια με την πρόφαση της προστασίας τους. Και οι χάφτες δημοσιογράφοι των Αθηνών δεν τολμούν να ερευνήσουν λίγο παραπέρα από τη μόδα του υποκριτικού ακτιβισμού κάνοντας το χατήρι πάντα σε αυτό που πουλάει κατά τη γνώμη τους:

 

Γυμνοί και έχοντας βάψει το σώμα τους με κόκκινη μπογιά σαν αίμα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν κατά των ενδυμάτων που φτιάχνονται από γούνα.

«Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν μονάχα για ένα παλτό;» έγραφε πλακάτ που κράταγε η 53χρονη, Λουίσα Εσκριμπάνο. Στο πλευρό της η 21χρονη κόρη της Μπάρμπαρα. Και οι δύο γυναίκες, μαζί με άλλους διαδηλωτές, είχαν πέσει στο έδαφος όπου κείτονταν ακίνητοι.

Η Λουίσα θεωρεί πως είναι «πολύ σημαντικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για όσα υπόκεινται τα ζώα. «Την τύχη τους την αγνοούν σε μεγάλο βαθμό πολλοί πολίτες» τόνισε η ίδια.

«Τα ενδύματα από γούνα συνδέονται, εσφαλμένα, με την πολυτέλεια και την μόδα» υπογράμμισε η Άιδα Γκασθόν, υπεύθυνη του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων AnimaNaturalis που οργάνωσε την διαδήλωση.

«Όμως εάν εμείς μπορούμε να δείξουμε τον πόνο που υπάρχει πίσω από ένα γούνινο παλτό και να προωθήσουμε τις πολλές ενδυματολογικές εναλλακτικές που δεν προϋποθέτουν την θυσία ενός ζώου, τότε μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μην αγοράζουν πλέον γούνες» πρόσθεσε η ίδια.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα, εκ των οποίων 32 εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θανατώνονται παγκοσμίως με στόχο την εκμετάλλευση της γούνας τους, σύμφωνα με την AnimaNaturalis.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria