Δεν εκδίδονται στην Τουρκία οι τρεις πρώτοι αξιωματικοί - OlaDeka

Δεν εκδίδονται στην Τουρκία οι τρεις πρώτοι αξιωματικοί

Το δρόμο για την μη έκδοση των  8 Τούρκων αξιωματικών που είχαν φτάσει στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 14ης Ιουλίου στη γειτονική χώρα άνοιξε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών.

Με ομόφωνη απόφασή τους οι Έλληνες δικαστές κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση αποφάσισαν για τους πρώτους τρεις  από τους 8 Τούρκους  να μην εκδοθούν στη χώρα τους απορρίπτοντας έτσι το σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με την απόφαση του  δικαστικού συμβουλίου μάλιστα οι τρεις  εκζητούμενοι σε περίπτωση που δεν κρατούνται για άλλη αιτία πρέπει αμέσως νααφεθούν ελεύθεροι. Στην κρίση του δικαστηρίου  μέτρησε ,όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα,  το γεγονός που επικαλέστηκαν και οι τρεις  εκζητούμενοι  ότι σε περίπτωση που επιστρέψουν στη χώρα τους  κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους και κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια μέσα στις φυλακές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να τύχουν μίας δίκαιης δίκης.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, οι αξιωματικοί έφτασαν με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Όπως είχαν καταθέσει στις αρχές, είχαν πετάξει το ηλεκτρονικό σύστημα του ελικοπτέρου που κατέγραφε το σχέδιο πτήσης, ενώ περιείχε και απόρρητα επιχειρησιακά σχεδιαγράμματα του τουρκικού στρατού.

Ταυτόχρονα, πριν απογειωθούν οι αξιωματικοί είχαν πετάξει τα όπλα και τις θήκες τους στο έδαφος. Το μόνο που εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία περιείχαν διάφορα αρχεία όπως δημοσιεύματα ιστοσελίδων για το τι συνέβαινε την ώρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μάλιστα στο κινητό ενός εξ αυτών εντοπίστηκε και το μαζικό SMS που είχε στείλει το κόμμα του Ερντογάν με το οποίο καλούσε τους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο μετά το πρώτο διάγγελμα του τούρκου προέδρου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria