Γουναράδες από Καστοριά-Σιάτιστα αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι-Τους πήραν τα διαβατήρια επειδή δε μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους! - OlaDeka

Γουναράδες από Καστοριά-Σιάτιστα αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι-Τους πήραν τα διαβατήρια επειδή δε μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους!

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΤΟ OLADEKA ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015

Τον Φεβρουάριο του 2015  έσκασε για πρώτη φορά σαν βόμβα ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι Έλληνες γουνοποιοί στο Ντουμπάι από τους οποίους αφαιρέθηκε το διαβατήριο λόγω ανεξόφλητων χρεών. Το είχατε διαβάσει στο oladeka:

ΣΟΚ! 15 ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ?

Posted by : Mr. Blog | 20 Φεβ 2015 | Published in

Το θέμα μοιάζει με ραδιοαρβύλλα αλλά κανείς δεν μπορεί ακόμη να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Σε όλη την Καστοριά συζητιέται αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες για μια φήμη που θέλει 15 Έλληνες γουναράδες να έχουν εγκλωβιστεί στο
Ντουμπάι με αφαίρεση διαβατηρίων λόγω χρεών που έχουν στις εκεί τράπεζες.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρέπει να μιλάμε για πρωτοφανή δυσάρεστη εξέλιξη.

Αν όμως το θέμα είναι κάλπικο, καλά θα κάνουν οι φορείς (Ομοσπονδία, σύνδεσμοι, Επιμελητήριο) να διαψεύσουν το κουτσομπολιό που έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία…
Στη συνέχεια το oladeka επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Ελλλήνων γουνοποιών στο Ντουμπάι κ. Μέλλιο Παπατέρπο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ DUBAI: ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Αρχική » Διάφορα » ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ DUBAI: ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Το oladeka επικοινώνησε με τον Καστοριανό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γούνας του Ντουμπάι κ. Μέλλιο Παπατέρπο ο οποίος διεύψευσε τη φήμη που κυκλοφορεί έντονα στην Καστοριά και την Σιάτιστα σχετικά με την κατάσχεση διαβατηρίων Ελλήνων γουνοποιώνλόγω οφειλών σε τράπεζες του Ντουμπάι.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί γουνοποιοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες σε επίπεδο αποπληρωμής δανείων στις εδώ τράπεζες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας καμία περίπτωση κατάσχεσης διαβατηρίου. Αυτό σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε ως Ομοσπονδία είναι αναληθές και το διαψεύδουμε. Μάλιστα, μπορώ να σας αναφέρω ότι βλέπω πολλούς μεγαλοοφειλέτες τραπεζών του Ντουμπάι να κυκλοφορούν και να ταξιδεύουν άνετα και συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπατέρπος.

Σήμερα το kozanimedia έχει νέο ρεπορτάζ:

Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων που έχουν συνάψει με τράπεζες της περιοχής βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες επιχειρηματίες της γούνας από την Καστοριά και τη Σιάτιστα, τα διαβατήρια των οποίων έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες αρχές της χώρας!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia οι εν λόγω επιχειρηματίες, ο αριθμός των οποίων δε μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, είδαν τις αρχές του Ντουμπάι να προχωρούν στην κατάσχεση των διαβατηρίων τους, μέχρι οι ίδιοι να καταφέρουν να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των δανείων τους, σε μια περίοδο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της οποίας η αγορά της γούνας στη συγκεκριμένο χώρα διέρχεται μια τεράστια κρίση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρη Κοσμίδη από τα 240 καταστήματα γούνας (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκε σε επιχειρηματίες από Καστοριά και Σιάτιστα) σήμερα έχουν απομείνει μόνο 30, με συνέπεια να προκληθούν σοβαρότατες οικονομικές δυσχέρειες στους ιδιοκτήτες τους.

«Είναι αλήθεια πως σήμερα που μιλάμε αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο της γούνας δε μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, ούτε καν να φύγουν από το Ντουμπάι» δηλώνει ο κ. Κοσμίδης στο Kozanimedia, με τον ίδιο να αποκαλύπτει, μάλιστα, πως «γνωρίζω επιχειρηματία που κατάφερε να φτάσει στον Καναδά, διαφεύγοντας μέσω…Ιράν»!

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κανείς από τους εν λόγω «γουναράδες»της Καστοριάς και της Σιάτιστας δε βρίσκεται προφυλακισμένος, αλλά τους έχουν αφαιρεθεί τα διαβατήρια.

 

Παναγιώτης Πλιάτσιος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria