«Ανγκελα, δεν είναι καιρός για περιπέτειες» - OlaDeka

«Ανγκελα, δεν είναι καιρός για περιπέτειες»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ

Είμαστε ένα βήμα πριν γυρίσουμε σελίδα, με ανοιχτό Προσφυγικό και Κυπριακό. Ας εργαστούμε για ομαλές εξελίξεις

Μπορεί η συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο να ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να συμπυκνώσει τα μηνύματά του σε δυο-τρεις φράσεις. Το ραντεβού κλείστηκε πριν ο Ελληνας πρωθυπουργός αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, γνωρίζοντας ότι μέρος -τουλάχιστον- των δανειστών φρενάρει με τις κινήσεις του το φινάλε της δεύτερης αξιολόγησης. Αρα και την αλλαγή σελίδας που επιδιώκει η κυβέρνηση για να περάσει η χώρα στο «καθεστώς» που ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων και την έξοδο στις αγορές από την ανεπιτυχή προσπάθεια του τελευταίου τριμήνου του 2014.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσε να ρίξει τους τόνους και τις προσδοκίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης με την Ανγκελα Μέρκελ.

Στις δηλώσεις του, που προηγήθηκαν της συνάντησης με την κ. Μέρκελ παρουσία των συνεργατών των δύο πλευρών, ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, όχι τυχαία, στη διεθνή και ευρωπαϊκή δύσβατη συγκυρία. Και από αυτό το σημείο της ανάλυσης φρόντισε να αναδείξει τα πολιτικά ζητήματα που θα προκύψουν αναλόγως της στάσης που θα κρατήσουν οι δανειστές, τη στιγμή που κατά την άποψή του η δεύτερη αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει πολύ σύντομα.

Έγκυρες πηγές επιμένουν ότι οι διάλογοι μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Ελληνα πρωθυπουργού ήταν ενδεικτικοί του κλίματος που επικρατεί αφενός στην Αθήνα εν αναμονή του θετικού φινάλε της αξιολόγησης και αφετέρου στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, όπου αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα συνδέοντάς το με τις ευρύτερες εξελίξεις στην εκ των πραγμάτων εκλογική χρονιά, με έμφαση από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο του 2017, οπότε και θα διεξαχθούν οι γερμανικές εκλογές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria