ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Αν κάποιος πρέπει να πανηγυρίζει είναι η ΔΕΘ! Τέτοιο Μνημόνιο ούτε ο Σοιμπλε δεν είχε καταφέρει τους δικούς μας να υπογράψουν! - OlaDeka

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Αν κάποιος πρέπει να πανηγυρίζει είναι η ΔΕΘ! Τέτοιο Μνημόνιο ούτε ο Σοιμπλε δεν είχε καταφέρει τους δικούς μας να υπογράψουν!

Ερωτήματα για μια φιέστα

Παρακολούθησα με προσοχή τη φιέστα που διοργανώθηκε για την ανακοίνωση της συνεργασίας της ΔΕΘ με τον Προφήτη Ηλία. Ωραία προσπάθεια η Καστοριά προβλήθηκε στη θεσ/νίκη με 30 δημοσιογράφους που τους είχαν φέρει ειδικά για αυτό το λόγο με όλα τα έξοδα πληρώμενα. Η καλύτερη διαφήμιση για την πόλη μας, Χριστουγενιάτικα πολύ καλύτερη και από την αυτήν για τα Ραγκουτσάρια που έγινε στην Αριστοτέλους. 

Πέρα από τις παρουσιάσεις όμως μένει η αμείλικτη πραγματικότητα και κυριώτερα κάποια ουσιαστικά ερωτήματα:

1) Η Διεθνής Έκθεση Καστοριάς, θα προσπαθήσει να γίνει διεθνής και να αναγνωριστεί από την UFI (δηλώσεις Ποζρικίδη,  “θα υποστηρίξει την προσπάθειας της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς να γίνει μέλος του φορέα. Σε δύο χρόνια η έκθεση γούνας να πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Ένωση Εκθέσεων, UFI”)

2) Αυτό που υπογράφηκε ειναι έκφραση δήλωση συνεργασίας η οποία θα εξειδικευθεί με προγραμματική σύμβαση(σημείο 1 Τα Μέρη επιθυμούν να συνεργαστούν….θα αποτελούν τους βασικούς όρους της προγραμματικής σύμβασης που θα καταρτισθεί) άρα μιλάμε για πρόθεση συνεργασίας

3) Η ΔΕΘ θα πληρώνεται από τις πωλήσεις του κάθε τετραγωνικού μέτρου  από το 2018 συμμετέχοντας στα όποια κέρδη της έκθεσης (σημείο 3 και 4), αλλά και ανεβάζοντας το κόστος. Γιατί από το 2018 και όχι από τώρα αφού υποτίθεται ότι η συνεργασία ξεκίνησε;

4) Το πιο ουσιαστικό μέρος της συμφωνίας ειναι το ακόλουθο Κάθε διαφορά που θα προκύψει τυχόν από το παρόν ή την εφαρμογή του θα εκδικάζεται αποκλειστικά από τα καθ΄ύλην αρμόδια Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Γιατί κύριοι όχι της Καστοριάς?

Γιατί τέτοιες παραχωρήσεις που θυμίζουν άλλα μνημόνια όπου αρμόδια δεν είναι τα ελληνικά δικαστήρια αλλά δικαστήρια του εξωτερικού? Βάλτε αν είναι έτσι το Αγγλικό δίκαιο στη μέση όπως και το μνημόνιο που έχει δέσει όλη τη χώρα.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της παραχώρησης θα δωθούν όλα τα στοιχεία των εμπορικών επισκεπτών στη ΔΕΘ, στοιχεία που έδωσαν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις για να καλεσθουν οι πελάτες τους θα παραχωρηθούν δωρεάν  σε έναν φορέα που για να πάρει αυτές τις λίστες ενεργών πελατών θα έπρεπε να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

Ρωτήστε σχετικά για να μάθετε τι σημαίνουν και πόσο κοστίζουν οι λίστες ενεργών πελατών για μια εταιρεία που διοργανώνει εκθέσεις! Αυτό το πελατολόγιο είναι περιουσία όλων των γουνοποιών και αποκτήθηκε με πολυ κόπο μέσα στο πέρασμα τόσων χρόνων! Και χαρίζεται ελαφρά τη καρδία εν μια νυκτί; Ποιον ρωτήσατε; Από που πήρατε άδεια;

Αν κάποιος πρέπει να πανηγυρίζει ειναι η ΔΕΘ τέτοιο Μνημόνιο ούτε ο Σοιμπλε δεν είχε καταφέρει τους δικούς μας να υπογράψουν!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria