Αίμα και Leopard “σμπαράλια” στη Συρία, για την Τουρκία που ικετεύει για βοήθεια ΗΠΑ και Ρωσία - OlaDeka

Αίμα και Leopard “σμπαράλια” στη Συρία, για την Τουρκία που ικετεύει για βοήθεια ΗΠΑ και Ρωσία

Η πανίσχυρη όπως θέλει να εμφανίζεται, στρατιωτικά Τουρκία, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα στην βόρεια Συρία και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια από τους Αμερικανούς! Ο παραλογισμός και η αλαζονεία Ερντογάν ενέπλεξαν τον τουρκικό στρατό σε μια αιματηρή επιχείρηση, το αποτέλεσμα της οποίας, όποιο κι αν είναι θα πληρωθεί με βαρύτατες απώλειες!

Το έγγραφο που έχει διαρρεύσει στην Τουρκία επιβεβαιώνει ότι οι τουρκικές ΕΔ έχουν χάσει ήδη τουλάχιστον 12 άρματα μάχης Leopard,ένα τουλάχιστον τεθωρακισμένο όχημα και βέβαια πάνω απ΄ όλα έχουν δεκάδες νεκρούς. Ο αριθμός τους δεν ανακοινώνεται επισήμως.

tourkia_apoleies_leopard

Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τις τουρκικές ΕΔ, αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ στο οποίο αναφέρεται ότι “η Τουρκία αισθάνεται ότι εγκαταλείφθηκε από τους συμμάχους της στη Συρία και είναι μόνη  στην προσπάθειά της να αποσπάσει από το Ισλαμικό Κράτος  την πόλη της al-Bab κοντά στα τουρκικά σύνορα”.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν “παράπονα” κατά των ΗΠΑ, οι οποίες ποτέ δεν ενέκριναν τις επιθέσεις των Τούρκων κατά του κουρδικού YPG, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τμήμα του PKK και το χαρακτηρίζει κι αυτό τρομοκρατική οργάνωση!

Η ΧΟΥΡΙΕΤ γράφει ότι η κατάληψη της al-Bab, πρέπει να επιτευχθεί απ΄ ότι φαίνεται με κάθε κόστος όχι γιατί αποτελεί τόσο μεγάλη στρατιωτική και στρατηγική ανάγκη,αλλά γιατί η υπόθεση μετατράπηκε σε “θέμα τιμής” για τον Ερντογάν και τη τουρκική κυβέρνηση.

Όμως η ΧΟΥΡΙΕΤ επισημαίνει ακόμη ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να εξακολουθήσει να αγνοεί την τουρκική κοινή γνώμη η οποία “βράζει” με τις μαζικές απώλειες στρατιωτών και την αμφισβήτηση τελικά της “παντοδυναμίας” του τουρκικού στρατού.

Το αδιέξοδο για τον Ερντογάν είναι δεδομένο, από τη στιγμή που και η Ρωσια μπορεί να εγκρίνει την “τουρκική εκστρατεία” στην al-Bab,όχι όμως και το “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” που επιχειρεί ο “σουλτάνος” με τους Κούρδους του YPG.Στο ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι “δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει τους απώτερους στόχους της Τουρκίας στη Συρία, ειδικά αν η Μόσχα έρθει “πιο κοντά” με τις ΗΠΑ,μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria