LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο - OlaDeka

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Οι δυο πρόεδροι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί υπό τον ήχο του ελληνικού εθνικού ύμνου.

Ο Ομπάμα ρώτησε τον Προκόπη Παυλόπουλο αν το Προεδρικό είναι η επίσημη κατοικία του.

Με την αποβίβαση, λίγο πριν από τις 11, του Μπαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος άρχισε και επίσημα η ιστορική επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατέβηκε εύχαρης και χαμογελαστός από το προεδρικό αεροσκάφος. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και είχαν μία σύντομη συνομιλία σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Την ίδια ώρα από την έξοδο στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους αποβιβαζόταν το προσωπικό που συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή του προέδρου Ομπάμα σχημάτιζε στην άκρη μία μικρή γωνία, επειδή το προεδρικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε τελικά ένα μέτρο πιο πέρα απο το σημείο που είχε αρχικά υπολογιστεί.

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο πρόεδρος Ομπάμα παρέμεινε για λίγο στη πίστα του αεροδρομίου, συνομιλώντας με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αξιωματούχους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Ομπάμα, αφού πρώτα χαιρέτησε χαμογελαστός τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν από απόσταση, επιβιβάστηκε στη προεδρική, μαύρη, λιμουζίνα, την επωνομαζόμενη και «κτήνος» λόγω της βαριάς θωράκισης που φέρει. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο τέτοιου τύπου αυτοκίνητα στη συνοδεία του προέδρου, ώστε να μην μπορεί να γίνεται αντιληπτό σε ποιο επιβαίνει ο πρόεδρος κατά τις μετακινήσεις του.

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο έδαφος και στον αέρα. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την έλευση και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής ήταν κλειστή. Σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας την είχαν Αμερικανοί και υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη του αμερικανού προέδρου πέρασαν τουλάχιστον από τρεις διαφορετικούς ελέγχους για να φθάσουν στον χώρο όπου είχε προβλεφθεί.

Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού στις δύο πλευρές του δρόμου υπήρχαν παρατεταγμένοι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κυκλοφορία από το αεροδρόμιο προς την Αττική Οδό είχε διακοπεί για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια έκλεισε για λίγο και η οδός Βάρης – Κορωπίου.

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται ο τέταρτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτόγνωρα. Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται σε κάθε σημείο του αεροδρομίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί και δύο εξέδρες εκεί όπου θα γίνει η προσγείωση με άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων είναι ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που ΄θα καλύψουν την άφιξη έχουν ήδη περάσει από τρεις ελέγχους.

 

Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας και στο Προεδρικό Μέγαρο

Αισθητή η παρουσία των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Στην ταράτσα του προεδρικού Μεγάρου βρίσκονται πράκτορες των μυστικών υπηρειών και ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΜΑΚ

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Την περίμετρο ελέγχουν αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίκσονται στον περιβάλλοντα χώρο του Προεδρικού Μεγάρου

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την περιοχή

 

Το πρόγραμμα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

LIVE: Η άφιξη του Μπ. Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Οι δυο πρόεδροι θα έχουν συνάντηση σχεδόν μιας ώρας και στις 14:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Οι δυο πρόεδροι θα δεχτούν τέσσερις ερωτήσεις, δυο από Έλληνες δημοσιογράφους και δυο από Αμερικανούς.

Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria