Hoax: Μέγα ψέμα ότι ο ιδιοκτήτης της Corona άφησε 200 εκ. δολάρια κληρονομιά στους κατοίκους του χωριού του - OlaDeka

Hoax: Μέγα ψέμα ότι ο ιδιοκτήτης της Corona άφησε 200 εκ. δολάρια κληρονομιά στους κατοίκους του χωριού του

Υπάρχει μια ιστορία που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, ότι ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας της μπύρας Corona άφησε 200 εκατομμύρια στους 80 κατοίκους της ισπανικής γενέτειράς του, κάνοντας τους όλους εκατομμυριούχους. Δυστυχώς η είδηση δεν είναι αληθινή

Μια τυπική εκδοχή της ιστορίας, που δημοσιεύθηκε στη Sun και τη New York Post, ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Antonino Fernandez, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο, «άφησε σε 80 κατοίκους  του χωριού του από 2.500.000 δολάρια στον καθένα.»

Αυτό θα ήταν μεγάλη είδηση για τους ανθρώπους στο χωριό Cerezales del Condado. Ωστόσο μια εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Fernandez που έχει συσταθεί εκεί, του Cerezales Antonino y Cinia Foundation, είπε στο Mashable ότι τα νέα είναι ψευδή και κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο εκλιπών δεν άφησε χρήματα για τους συγχωριανούς του στη διαθήκη του»,  δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας του ιδρύματος, Lucia Alaejos.

«Η οικογένειά του άνοιξε πρόσφατα τη διαθήκη του και πραγματικά δεν ξέρουμε  ποιος πήρε τα χρήματα από την κληρονομιά. Αλλά σίγουρα δεν είναι η πόλη ή οι γείτονές του. Κάποια μέλη της οικογένειας έχουν ένα σπίτι στο χωριό, αλλά δεν ζουν εκεί, απλώς έρχονται κατά τη διάρκεια των διακοπών».

Υπάρχει όμως ένα μικρό κομμάτι που δίνει μια αληθινή όψη στην ιστορία.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα ειδήσεων «Local», ο ιδρυτής της Corona «δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του».

Η Alaejos, η ίδια εκπρόσωπος  που μίλησε και στο Mashable, δήλωσε ότι ο Fernandez είχε 13 αδέλφια, και άφησε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στους απογόνους τους. Τα μέλη της οικογένειας εξακολουθούν να επισκέπτονται το χωριό, το οποίο «κρατιέται ζωντανό».

Ο Fernndez έκανε πολλά πράγματα για το χωριό του ενώ ήταν ζωντανός, σύμφωνα με την Alaejos.

«Έδωσε χρήματα για την αποκατάσταση της εκκλησίας, έφερε τρεχούμενο νερό σε κάθε σπίτι στην πόλη και χάρη σε αυτόν, έχουμε ένα καταπληκτικό  πολιτιστικό κέντρο που φέρνει τους επισκέπτες στην περιοχή μας» είπε η συμπατριώτισά του.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria