FUR FESTIVAL - Γιατρέ νοιώθω ικανοποιημένος...Τι έχω; - OlaDeka

FUR FESTIVAL – Γιατρέ νοιώθω ικανοποιημένος…Τι έχω;

Fur Festival – Το 80% των εκθετών δηλώνει ευχαριστημένο – Πόσοι ήταν οι επισκέπτες, πόσα αγόρασαν

Και σήμερα τελευταία ημέρα του εκπτωτικού φεστιβάλ (discount festival κατά δήλωση των διοργανωτών στο επίσημο site τους: «…H KASTORIA International Fur Fair διοργανώνει ένα 4ημερο φεστιβάλ εκπτώσεων, 3-6 November 2016 στην πόλη της Καστοριάς…») συνεχίστηκαν οι συναλλαγές ανάμεσα στους εκθέτες και τους αγοραστές επισκέπτες.

To oladeka.com σας ενημέρωσε όλες αυτές τις μέρες, δίνοντας σας την πραγματική εικόνα και τα αληθινά γεγονότα σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που μας έδιναν οι ίδιοι οι εκθέτες.

Όλοι γνώριζαν ότι θα έρθουν με πληρωμένα τα έξοδα οι 200 με 250 επισκέπτες. Είναι αυτοί που έρχονται σε κάθε event της Ελληνικής Γουνοποιίας. Είναι αυτοί που «ψωνίζουν» εδώ και χρόνια από τα Ελληνικά μαγαζιά.

Επίσης όλοι περίμεναν έναν έντονο ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών μιας και οι διοργανωτές φρόντισαν να προβάλλουν το φεστιβάλ ως εκπτωτικό:

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ff-print

 

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

print-ff-en

 

Αυτό που ακολούθησε ήταν αναμενόμενο. Συγκεκριμένη εταιρία που προφανώς έχει τον τρόπο της, πουλούσε γουναρικά στο μισό του κόστους με σημερινές τιμές κατά μέσο όρο.

  • Οι γενικές ζοφερές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση
  • Η τρελή κούρσα πρωτοφανών τιμών που ξεκίνησε η γνωστή εταιρία που όλοι ακόμη και σήμερα αναζητούν το μυστικό της
  • Η μεγάλη ανάγκη για ρευστοποίηση από πολλούς

παρέσυραν θέλοντας και μη τους περισσότερους να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο χρηματιστηριακό μειοδοτικό καζίνο.

Έμπαιναν οι Ρώσοι στο περίπτερο και έλεγαν: «Αυτό που μου δείχνεις το βρήκα στον τάδε 500 ευρώ πιο κάτω. Το άλλο 700 ευρώ πιο κάτω» !

Ο εκθέτης μετρούσε τις υφιστάμενες παραμέτρους και πόσο αυτές τον επηρέαζαν ή τον στρίμωχναν και αποφάσιζε: Κάποιοι έλεγαν «Ε τότε να πας στον τάδε»

Άλλοι έλεγαν μπορώ να στο κατεβάσω 100, 200 άντε το πολύ 300 όχι παρακάτω…

Αρκετοί όμως ήταν εκείνοι που «σκότωσαν». Και μάλιστα το παρουσίασαν ως επιτυχία…

Ο μέσος όρος των γουναρικών που πουλήθηκαν ήταν 20 περίπου ανά εκθέτη. Εκτός της γνωστής πολυσυζητημένης επιχείρησης η οποία μόνη της φλέρταρε την 1000άδα κομματιών! Ήταν τέτοιος ο ρυθμός των πωλήσεων, που οι σεκιουριτάδες ζήτησαν ευγενικά να μεταφέρει κάποιος στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, να τα βγάζει λίγο πιο αργά γιατί δεν τα προλαβαίνανε!!!

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι για ακόμη μία φορά, την τιμητική της είχε η παγκόσμια φαεινή πατέντα και επιχειρηματική εξυπνάδα της παρακαταθήκης. Κάποιοι από τους Ρώσους πλήρωσαν μέρος παλιών οφειλών και απαίτησαν νέες παρακαταθήκες! Κι αυτό στην καλύτερη εκδοχή αφού δόθηκαν παρακαταθήκες ακόμη και χωρίς σεντ παλιών ή άλλων οφειλών.

Πολλά θα ακουστούν, πολλά θα γραφτούν αλλά το σίγουρο είναι πως το 80% των εκθετών, ο καθένας για το δικό του λόγο, είναι ικανοποιημένοι!

Άρα ανοίγει τώρα η κουβέντα για μεγαλύτερη συχνότητα εκπτωτικών events για κάθε δίμηνο, ή κάθε μήνα ή κάθε βδομάδα π.χ.

Αυτό σημαίνει ότι προφανώς οι γνωστοί και συγκεκριμένοι 250 (δια δύο-όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν ότι δεν αντιστοιχούσε επιχείρηση ανά άτομο μιας και όλοι έρχονται συνοδευόμενοι) εμπορικοί επισκέπτες, θα δημιουργήσουν κάποια συγκεκριμένη εικόνα για την Ελληνική αγορά. Όπως ας πούμε συμβαίνει για άλλες αγορές. Ας πούμε για την τουριστική. Ξέρεις ότι άλλη εικόνα έχεις για την Ισπανία, άλλη για την Ελβετία και άλλη για τις Φιλιππίνες, την Tijuana στο Μεξικό, το Sonagachi στην Ινδία ή την Ινδονησία.

Το καταλάβαμε; Μετά, οι αγοραστές θα ζητούν από εμάς κάτι συγκεκριμένο. Φθηνά και συνεχώς ολοένα φθηνότερα γουναρικά. Εξετάστε το για λίγο χωρίς να ανακατέψει ο καθένας την προσωπική του άποψη που επηρεάζεται από συνδέσμους, φατρίες, ομάδες κλπ. Φανταστείτε έναν νέο γενναίο κόσμο, μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου όλοι θα κυνηγούν στη ζούγκλα να «σκοτώσουν» όσα περισσότερα γουναρικά κρέμασαν στις στάγκες τους.

Τροφή για σκέψη..

Κατά τα άλλα υφίσταται και ο επαρχιωτικός παράγοντας του τύπου «κάνε πως κατάλαβες, να μην σε καταλάβουν οι άλλοι που κατάλαβαν» Με λίγα λόγια, πως θα πω ότι μπήκα μέσα, ότι πνίγομαι και βυθίζομαι για λίγο ρευστό και για αυτό σκότωσα και γω μερικά…Αφού το κάνουν οι άλλοι, τι θα πάθω αν το κάνω κι εγώ; θα το κάνω και θα πω όλα καλά! Είμαι ικανοποιημένος και ευχαριστώ τους τρισμέγιστους διοργανωτές, το θεό που με φώτισε και πήρα μέρος, τους γονείς και την οικογένεια που θα με στηρίξουν από εδώ και πέρα et cetera,,,et cetera….

Αυτός ο τύπος γουνέμπορα όμως δεν σκέφτηκε πως επηρεάζει τον διπλανό του και όλο το γουνοποιιτικό στερέωμα κατ επέκταση. Δεν σκέφτεται τις συνέπειες που είναι μπροστά του, για τον ίδιο και τα παιδιά του. Μαθητευόμενοι μάγοι, κούνησαν τα ραβδιά τους και φώναξαν στο μαγικό χωριό: «Πετύχαμε!»

Το άκουσαν οι κάτοικοι και είπαν «ε αφού το είπαν οι μάγοι, κάτι θα ξέρουν, άρα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, ευχαριστημένοι, κεφάτοι και χαμογελαστοί. Και όποιος πάει να αντιμιλήσει και να αμφισβητήσει τη μεγάλη επιτυχία των μαθητευόμενων, στην πυρά!»

Εκθέτης σχετιζόμενος με γνωστό παράγοντα του εκπτωτικού φεστιβάλ (και μην ακούσω πάλι καμιά  εξυπνάδα ότι δεν προβλήθηκε ως εκπτωτικό όπως επέμεναν κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα παπαγαλάκια που η σχέση τους με τη γούνα είναι όση και η δική μου με το πένταθλο), ισχυρίζονταν ότι πούλησε κατά την διάρκεια της έκθεσης μέσα σε μία μέρα 75 ή 85 κομμάτια! Όταν όμως στο τέλος εξέρχονταν το εμπόρευμα του και οι υπάλληλοι των διοργανωτών ανέφεραν μεγαλόφωνως «κύριε ….. όταν ήρθατε εισάγατε 300 κομμάτια. Κατά την διάρκεια της έκθεσης έφυγαν (πουλήθηκαν) 27 κομμάτια. Τώρα πρέπει να εξέλθουν 273… Και δυστυχώς για αυτόν τα «αυτιά» άλλων εκθετών που είχαν ακούσει τις προηγούμενες δηλώσεις του περί 85 γουναρικών, άκουσαν με έκπληξη τα… διαφορετικά στοιχεία, δια στόματος του υπαλλήλου του εκπτωτικού φεστιβάλ.

Τονίζουμε συνεχώς το «εκπτωτικό» γιατί θα το βρούμε πολλές φορές μπροστά μας το επόμενο χρονικό διάστημα…

Να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν πολλές συζητήσεις επί του θέματος.

Να είστε βέβαιοι ότι οι υπεύθυνοι του Προφήτη Ηλία άγγιξαν ως μικροί θεοί το ρου της ιστορίας της γούνας και της Καστοριάς. Βρέθηκαν στον θρόνο, εκράδαναν το σκήπτρο και το ποτάμι πήρε άλλο δρόμο.

Μένει να δούμε τις επιπτώσεις του πειράματος γιατί ακόμη το αίμα είναι ζεστό…Ζεστό και μπόλικο…

 

Υ/Γ Δείτε κάτι από το 2012 (χωρίς να πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και χωρίς να διεκδικώ προφητικό αξίωμα)

ΕΔΩ

Πέτρος Σμιξιώτης

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria